Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άρση της ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη για τα σχόλια της κατά των αστυνομικών

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη και του Θεόδωρου Δρίτσα, καθώς και του βουλευτή της ΝΔ Διονύσιου Ακτύπη αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής. Η άρση ασυλίας της κ. Κασιμάτη αποφασίστηκε μετά από υποβολή εγκλήσεως σε βάρος της από αστυνομικούς, για τα σχόλιά της.

Αναλυτικότερα, από 187 βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, υπέρ της άρσης ασυλίας της Νίνας Κασιμάτηψήφισαν 100, κατά ψήφισαν 81 και 6 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Η άρση ασυλίας της κ. Κασιμάτη αποφασίστηκε μετά από υποβολή εγκλήσεως σε βάρος της από φυσικά πρόσωπα-αστυνομικούς, εξαιτίας πολιτικού σχολίου που έκανε «χιουμοριστικά», όπως η ίδια ανέφερε, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο της πολιτικής της δραστηριότητας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διαβιβαστεί η σημερινή της ομιλία, η δικογραφία και τα πρακτικά της συζήτησης που έχει προηγηθεί στην επιτροπή δεοντολογίας, στο επιστημονικό συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για την ορθή ερμηνεία του άρθρου 62 του Συντάγματος. Ειδικότερα, ζήτησε να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο αν είναι συνταγματικά επιτρεπτό να αίρεται ασυλία βουλευτή για τη δίωξή του, εξαιτίας διατύπωσης σχολίου στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας.

«Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό, διασταυρώνεται με τη δημοκρατική αρχή, την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, την κοινοβουλευτική αρχή και την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα νομική θέση του βουλευτή», είπε η βουλευτής η οποία τόνισε επίσης ότι το σχόλιο της ήταν εντός της πολιτικής της δραστηριότητας και συνεπώς η έγκλησή της ασκήθηκε εξόχως καταχρηστικά.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδη κατάσταση, με κακόβουλες επιλογές πολιτών ή ομάδων πολιτών με υποκρυπτόμενες σκοπιμότητες πολιτικές και άλλες», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας για την απόφαση της Βουλής αναφορικά με την κ. Κασιμάτη.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκε η Ολομέλεια και για υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 182 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 175 βουλευτές, κατά ψήφισαν 7 βουλευτές. Ο βουλευτής ζήτησε την άρση της ασυλίας του. Προηγουμένως εξήγησε ότι σήμερα αποφασίζεται η άρση διότι κατέθεσε ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας σφοδρού επεισοδίου ανάμεσα στην πρώην βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου με νεαρό που δηλώνει δημοσιογράφος-διαχειριστής ιστοσελίδων.

Η Ολομέλεια αποφάσισε υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύσιου Ακτύπη. Από 184 βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 181, κατά ψήφισαν 2 βουλευτές και ένας βουλευτής δήλωσε «παρών». Ο βουλευτής ζήτησε την άρση της ασυλίας του αν και όπως είπε στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχει καμία κατηγορία σε βάρος του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ