Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βούλτεψη στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερο lockdown – Πρέπει να υπάρξει προσοχή

«Δεύτερο lockdown με την έννοια που πραγματοποιήθηκε στην πρώτη κρίση του κορονοϊού δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει και δεν πρέπει να υπάρξει. Πρέπει να υπάρξει προσοχή» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea Culpa’’ εκτάκτως με τον Χρήστο Μυτιληνιό, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη
.

Για τη σχέση Ελλάδας – Κύπρου και την έξοδο του Μπαρμπαρός, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κράτη αλλά ένα έθνος εξάλλου και από τις συνθήκες η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο».

«Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται πάντα, το έχει κάνει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια αλλά δεν λαμβάνει τις αποφάσεις για το τι θα γίνει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο υπάρχει πάρα πολύ στενή συνεργασία, καθημερινή επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών, σχεδόν καθημερινή επικοινωνία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Αναστασιάδη δηλαδή είναι μονίμως συντονισμένες οι ενέργειές μας», επισήμανε.

Η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «η ιστορία του Μπαρμπαρός δεν είναι καινούργια».

«Οι Τούρκοι έχουν αρχίσει με διάφορους τρόπους από το 2011 που η Κύπρος ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνες στην ΑΟΖ της για υδρογονάνθρακες και φυσικό αέριο οι Τούρκοι κάνουν αυτό ακριβώς κάθε φορά. Δεν είναι κάτι καινούριο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Προφανώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε ισχύ κυρώσεις της ΕΕ. Για να υπάρξουν κυρώσεις πρέπει να υπάρξει γεγονός , στην Κύπρο έγινε έχουνε μπει στην περιοχή της, πηγαίνουν στα οικόπεδά της άρα εκεί υπάρχουν κυρώσεις και μάλιστα στα τέλη Φεβρουαρίου εντάχθηκαν και νέα πρόσωπα στις κυρώσεις, δύο Τούρκοι που είναι ανώτατα στελέχη της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας TRAO», διευκρίνισε η ίδια.

«Προφανώς αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται γιατί ιστορικά από το 1974 και μετά αυτό το οποίο λέει η Τουρκία είναι ότι η Κύπρος είναι η ασφάλειά μας. Δηλαδή είναι πaρα πολύ δύσκολο να παραιτηθεί η Τουρκία από αυτά που θεωρεί ότι είναι τα δικαιώματά της στην Κύπρο», συμπλήρωση.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για λογαριασμό ανεξάρτητου κράτους όμως σε εθνικό επίπεδο, σε επίπεδο εγγυήτριας δύναμης, σε επίπεδο στήριξης από την Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ