Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Ο κ. Κράνης φέρεται να απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο χαμηλών τόνων υπουργός, φέρεται να αισθάνθηκε ακάλυπτος από την κυβέρνηση σε επανειλημμένα αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος του.

Ο Δημήτρης Κράνης υπήρξε δικαστικός λειτουργός συνταξιοδοτηθείς στις 30.6.2019 με το βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, τον οποίο κατείχε από τον Οκτώβριο του 2016.

Στον Άρειο Πάγο εισήλθε τον Αύγουστο του 2009, προαχθείς τότε στο βαθμό του Αρεοπαγίτη. Το διάστημα από 26.5.2016 έως 30.6.2019 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Για το δεύτερο δεκαπενθήμερο μετατίθεται ο ανασχηματισμός

Αναφορικά με την ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος, ο πρωθυπουργός, αν και φέρεται να έχει καταλήξει στις αλλαγές και τα πρόσωπα, φαίνεται να αμφιταλαντεύεται ως προς τον χρόνο ανακοίνωσής του.

Ως εκ τούτου, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μετάθεση της σχετικής ανακοίνωσης προς τα τέλη Αυγούστου προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβεί στη ΔΕΘ με το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, ποτέ δεν αποκλείεται κάποιος αιφνιδιασμός.

Στο πλαίσιο αυτό , κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν με νόημα από το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, βρίσκεται ήδη σε διακοπές, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται να γίνει ο ανασχηματισμός άμεσα, τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Κράνης δεν αναμένεται να αντικατασταθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό.