Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για τον μερικό εκτροχιασμό της πανδημίας

«Κινδυνεύουμε να στραγγαλιστούμε από την κρίση της πανδημίας και του κοροναϊού και δεν θα στραγγαλίσει μόνο τα δημόσια οικονομικά θα στραγγαλίσει και την κοινωνία» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Αναφερόμενος στα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «είναι άλλο ‘’αυτά αντέχει η οικονομία, αυτά επιλέγω να δώσω αυτά θα δώσω’’ και είναι άλλο να λες ψέματα στο κοινοβούλιο ότι δίνω την απόφαση του δικαστηρίου σε όλους τους συνταξιούχους».

«Η πραγματικότητα είναι ότι αποφάσισαν να κουρέψουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων 60% και μάλιστα να εκβιάσουν τους συνταξιούχους ότι αν αποδεχτούν αυτό που τους προτείνει η κυβέρνηση, παραιτούνται κάθε άλλης διεκδίκησης που έχουνε. Αυτός είναι ένα εκβιασμός και δεν είναι σεβασμός της απόφασης του δικαστηρίου, είναι ένα κούρεμα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι συνταξιούχοι που θα μπουν στον κουβά του 1,4 δις θα αποδεχτούνε περικοπή του 60%. Πρέπει διαρκώς οι αδύναμοι και πετσοκομμένοι συνταξιούχοι να κάνουν δικαστικό αγώνα κατά της κυβέρνησης; Αφού έχει τελεσιδικήσει η απόφαση», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Για την ύφεση στη Γερμανία, ανέφερε ότι «αυτό συμβαίνει αυτό γιατί η Γερμανία είναι πρώτος εμπορικός και δεύτερος οικονομικός εταίρος της Κίνας για αυτό συμβαίνει αυτό και έχουμε τελείως διαφορετική δομή της οικονομίας».

«Εμείς δεν έχουμε βιομηχανική παραγωγή. Να συγκρίνουμε πράγματα και αναλογικά, εμείς έχουμε πολύ πιο ρηχή οικονομία εάν δώσουμε ρευστότητα θα περιορίσουμε την ύφεση, εάν προστατεύσουμε την επιχειρηματικότητα τον μικρό και τον μεσαίο, δεν θα έχουμε ραγδαία αύξηση της ανεργίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Μιλάμε για άλλα μεγέθη οικονομίας και άλλες δυνατότητες για αυτό έχει σημασία το ‘’μαξιλάρι’’, για αυτό έχει σημασία να χρησιμοποιήσουμε με εξυπνάδα τα δάνεια, τις επιχορηγήσεις τα οποία πήραμε και να πάμε γρήγορα σε αυτή τη διαδικασία», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Πότε θα παρθεί η απόφαση μετά την κρίση της πανδημίας να γυρίσουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς; Πως λοιπόν οι οικονομίες μετά θα ισοσκελιστούν ; Τι θα γίνουν αυτά τα ελλείμματα; Θα οδηγηθούμε σε μίνι κρατικά ή περιφερειακά μνημόνια; Αυτά είναι τα μεγάλα ερωτήματα για τα οποία η Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν έχει απαντήσει και δυστυχώς και η ελληνική κυβέρνηση δεν παίζει τον ρόλο που απαιτούν οι περιστάσεις και οι δυσκολίες που έχει η χώρα μας προκειμένου να απαντηθούν με έναν τρόπο που δεν θα στραγγαλίσουν τη χώρα το ’21, το ’22 και το ’25», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί κάναμε τόσο πολύ αγώνα όλα τα τελευταία χρόνια μέσα στα μνημόνια να ισιώσουμε τα δημόσια οικονομικά μας και τα λοιπά, το πετύχαμε, βγήκαμε στις αγορές και κινδυνεύουμε να στραγγαλιστούμε από την κρίση της πανδημίας και του κοροναϊού και δεν θα στραγγαλίσει μόνο τα δημόσια οικονομικά θα στραγγαλίσει και την κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς αν φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας το Φθινόπωρο, απάντησε: «Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για αυτόν τον μερικό εκτροχιασμό της πανδημίας. Αυτά να τα σκεφτούν όλοι όσοι πήγαν να κάνουν μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση της επιτυχίας του ελληνικού λαού στη διαχείριση της πρώτης κρίσης της πανδημίας λέγοντας ότι ‘’εδώ δεν έχουμε πρωθυπουργό, έχουμε σωτήρα’’» .

«Όταν έφυγε το lockdown που προστάτευε τα πράγματα ενώ η διείσδυση του ιού στη χώρα ήταν χαμηλή, φάνηκε η έλλειψη σχεδίου, τα μπρος πίσω με τα πανηγύρια, πόσοι κάθονται σε ένα τραπέζι ακόμα και η ιστορία με τους χώρους λατρείας. Χαιρετίζω αυτό το οποίο διάβαζα από τον Αρχιεπίσκοπο και δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης είναι θέμα αγάπης. Όσοι αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας τον μεγαλύτερο στην ηλικία πρέπει να κάτσουμε χωρίς τσακωμούς, ότι και να πιστεύει ο καθένας, πρέπει να προστατευτούμε για να περάσουμε αυτή τη δυσκολία», κατέληξε.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ