Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1 για κοροναϊό: Θέτουμε σε κίνδυνο ότι πετύχαμε μέχρι τώρα μόνοι μας να το γκρεμίσουμε

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι χρειάζεται να δείξουμε αυτοπειθαρχία, να σεβαστούμε τις οδηγίες των ειδικών, να τηρήσουμε τους κανόνες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα.

«Εξάλλου είναι πολύ λίγα αυτά που μας ζητούνται, να φοράμε τη μάσκα μας, να τηρούμε τις αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια μας και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και αυτό θα πρέπει να το διατηρήσουμε να κατακτήσουμε αυτό το καλό αποτέλεσμα το οποίο μέχρι τώρα έχουμε επιφέρει. Δεν χρειάζεται να έχουμε πανικό, χρειάζεται να έχουμε υπευθυνότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα μέτρα κατά του κοροναϊού, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή και από τότε που αρχίσαμε να μπαίνουμε στη δεύτερη φάση, στην χαλάρωση των μέτρων πάντα τονίζαμε ότι ο ιός είναι εδώ, δεν έχει φύγει».
«Κατά συνέπεια θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί και να τηρούμε τις βασικές οδηγίες που έχουμε πει σε ότι αφορά το θέμα της απόστασης, το θέμα του μη συνωστισμού σε κλειστούς χώρους και της τήρησης των κανόνων της ατομικής υγιεινής», διευκρίνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις παραβιάσεις των μέτρων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «στα πλαίσια του πρόσκαιρου κέρδους, παραβιάζοντας τους κανόνες θέτουμε σε κίνδυνο να νοσήσουνε πολλοί, να έχουμε μια επικίνδυνη εξέλιξη του κοροναϊού και ότι πετύχαμε μέχρι τώρα μόνοι μας να το γκρεμίσουμε».

«Νομίζω ότι δεν μας αξίζει να έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα από την ανευθυνότητα ορισμένων», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν συγκεκριμένοι προορισμοί οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και χρειάζεται μεγαλύτερη ένταση στη φύλαξη και στα μέτρα, απάντησε ότι «αναμφισβήτητα ναι διότι εμείς με βάση τα αποτελέσματα από τα διάφορα τεστ και τις άλλες παρακολουθήσεις που κάνουν οι λοιμωξιολόγοι και η ειδική επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας που παρακολουθούν και εισηγούνται και με βάση αυτά εφαρμόζουμε και εμείς ένα πλαίσιο ελέγχων».

«Η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το θέμα του κοροναϊού είναι στην πρώτη γραμμή, συνδράμει όλες τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες και στη πρώτη φάση και τώρα στη φάση αυτή ως προς την εφαρμογή των μέτρων. Έχουμε ενισχύσει την παρουσία μας σε συγκεκριμένα νησιά όπως στη Μύκονο και τη Σαντορίνη αλλά έχουμε και μια σειρά άλλων δράσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας», επισήμανε ο υφυπουργός.

Αναφορικά με τη γιορτή του Μπαϊράμι, ο κ. Οικονόμου ανέφερε απεύθυνε έκκληση στους μουσουλμάνους να και αυτοί από την πλευρά τους προσεκτικοί και να σεβαστούν τα μέτρα και σεβαστούν τις αρχές.

«Να λάβουν με τους θρησκευτικούς τους ηγέτες όλα εκείνα τα μέτρα που η πολιτεία υποδεικνύει ούτως ώστε να μπορέσουν και τις θρησκευτικές τους εκδηλώσεις και καθήκοντα να επιτελέσουν αλλά παράλληλα να διασφαλίσουν και τη υγεία των πιστών αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα» τόνισε ο ίδιος.

«Πάνω από όλα θα πρέπει να προσβλέπουμε στο φιλότιμο που έχει ο Έλληνας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο ιός είναι εδώ, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός κατά συνέπεια το να συνηθίσει να φοράει τη μάσκα όπου χρειάζεται και να τηρεί με σχολαστική ευλάβεια τους κανόνες της ατομικής υγιεινής είναι τα ελάχιστα δεδομένου ότι πάμε στο Φθινόπωρο όπου υπάρχει ένας κύκλος άλλων ιώσεων άρα θα έχουμε ένα γενικότερο επιβαρυμένο περιβάλλον πέρα από τον κοροναϊό…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πάνω από όλα προέχει η ζωή», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ