Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καραγκούνης, Θεοχαρόπουλος, Χρηστίδης σχολιάζουν τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στα νέα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η χαλάρωση στα μέτρα, γιατί έτσι «θα χάσουμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής». Η χρονική στιγμή που διανύουμε είναι κρίσιμη, γιατί τώρα κορυφώνεται η τουριστική περίοδος. Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακούμε τους ειδικούς. «Οι οδηγίες δεν είναι της κυβέρνησης, αλλά των ειδικών», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως αν και οι ειδικοί έχουν τον πρώτο λόγο, η κυβέρνηση είναι γεμάτη αντιφάσεις με αποτέλεσμα η χαλάρωση να μην είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά απόρροια κυβερνητικών επιλογών.

«Πρόκειται για ένα αλαλούμ και συνεχιζόμενες αντιφάσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ και την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων να καλύψουν ελλείψεις, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίρνει τα εύσημα όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες».

Ως ΚΙΝΑΛ, θα συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, ωστόσο, όπως είπε, χρειάζονται καθαρές κουβέντες και περισσότερη ουσία.

Για την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Χρηστίδης φάνηκε ελαφρώς απαισιόδοξος υποστηρίζοντας πως χρειάζεται ένα σχέδιο από την επιτροπή που έχει αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων, καθώς μέχρι στιγμής ρευστότητα δεν υπάρχει, οι τράπεζες δε χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις και η προστασία της πρώτης κατοικίας σταμάτησε.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος, τόνισε πως πρόκειται για μια κυβερνητική και τεχνοκρατική επιτροπή και διαβεβαίωσε πως από Σεπτέμβρη η ανεργία θα εκτιναχθεί και θα έχουμε λουκέτα.

Ο κ. Καραγκούνης ανέδειξε πολλάκις το γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε τα περισσότερα χρήματα αναλογικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και πως ο ανασχηματισμό δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με διορθωτικές κινήσεις ειδικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διαχείριση των χρημάτων.

Προτεραιότητα για την αξιοποίηση των χρημάτων έχουν οι επενδύσεις, η απασχόληση, οι υποδομές, η πράσινη ανάπτυξη και η ψηφιακή πολιτική. Όλα αυτά θα συνεισφέρουν σημαντικά στον οικονομικό μετασχηματισμό που πρέπει να γίνει στη χώρα.

Απαντώντας ο κ. Χρηστίδης, αναφέρθηκε στην απόφαση για τους συνταξιούχους, σύμφωνα με την οποία λιγότεροι από αυτούς που αρχικά είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση θα πάρουν τα αναδρομικά και τόνισε πως αυτό έχει τη σφραγίδα της ΝΔ. «Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πράγματα που δεν υλοποιεί», σημείωσε και πρόσθεσε πως «πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τους συνταξιούχους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ