Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Μερόπη Υδραίου για τη δεύτερη φωτιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Σε δήλωση προχώρησε η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με αφορμή την δεύτερη φωτιά στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου:
«Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός αυτό που μόνο κακό στην Κέρκυρα και την υγεία των κατοίκων μπορεί να επιφέρει.

Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εναέριων μέσων, των μηχανημάτων του ΦΟΔΣΑ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς το προσωπικό αυτό που άμεσα έκανε το καθήκον του με συνέπεια, οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Ευχαριστίες για την τεράστια προσπάθειά τους που απέτρεψε τον εφιάλτη.

Οι δύο φωτιές εκδηλώθηκαν σε μια συγκυρία κατά την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Κοζάνη ενώ ταυτόχρονα τρέχει και ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου που θα κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο απορριμμάτων. Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση των κυττάρων στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Επιθυμώ να στείλω δύο μηνύματα.

Το πρώτο στους πολίτες της Κέρκυρας και ιδιαίτερα της περιοχής του Τεμπλονίου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι όλες μας οι προσπάθειες εστιάζουν στην τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας στο ΧΥΤΑ και στο να αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Χρειάζεται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας όμως για να έχουν αποτέλεσμα αυτές μας οι προσπάθειες.

Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι με τρικλοποδιές θα ξαναγυρίσει η Κέρκυρα στο παρελθόν. Αυτό, δεν σκοπεύουμε να το επιτρέψουμε.

Νομίζω ότι πλέον δημιουργούνται ερωτηματικά τα οποία χρήζουν ενδελεχούς διερεύνησης. Σε κάθε περίπτωση εμπιστευόμαστε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς και αναμένουμε το τελικό της πόρισμα.

Τέλος, δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο σχεδιασμός μας και θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ