Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεοχάρης στα Παραπολιτικά 90,1: Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ξεπέρασε κάθε προσδοκία

«Δύσκολη περίοδος για τον τουρισμό ωστόσο κάθε εβδομάδα που περνάει είναι καλύτερη από την προηγούμενη» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, Να λέγαμε» με τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «το ποσοστό των ξενοδοχείων που άνοιξαν κυμαίνεται στο 80%».

Αναφορικά με την πληρότητα στα πλοία, σημείωσε πως «η επιτροπή εξετάζει την κατάσταση» ενώ σημείωσε πως «έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι».

Θεοχάρης τόνισε ότι «στην Ελλάδα πρέπει να θυμηθούμε ξανά την προσωπική ευθύνη».

Αναφορικά με το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, ο υπουργός ανέφερε πως «είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα η συμμετοχή των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα».

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «τις επόμενες ημέρες οι δικαιούχοι που δεν κληρώθηκαν θα μπουν στο πρόγραμμα για τα ταξιδιωτικά γραφεία και θα καλυφθούν όλοι όσοι έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα».

Σε ότι αφορά το άνοιγμα του τουρισμού και από άλλες χώρες, απάντησε πως «κοιτάμε τα δεδομένα και θα έχουμε αλλαγές σε λίστες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

Κληθείς να σχολιάσει το υποχρεωτικό το τεστ για τον κοροναϊό για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Κύπρο, δήλωσε πως «δεν κατανοεί την απόφαση και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συνεννόηση των δύο χωρών ώστε να αποδειχτεί ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής».

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ