Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιαμαρέλλου (καθηγήτρια Παθολογίας): Πρέπει να καταλάβουν και οι νεότεροι ότι και εκείνοι μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά

«Η μάσκα είναι ευεργεσία και για εμένα που τι φοράω αλλά και για τους γύρω μου» δήλωσε στα Παραπολιτικά και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Μεταξύ άλλων, η κ. Γιαμαρέλλου δήλωσε ότι «τα δεδομένα και οι καταγραφές και τα κρούσματα που ακούμε κάθε μέρα είναι ανησυχητικά».

«Βλέπετε ότι όλο και ανεβαίνουμε λίγο-λίγο και εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, το θέμα είναι με τα ντόπια κρούσματα και ιδιαίτερα με τα ‘’ορφανά’’ κρούσματα», διευκρίνισε η ίδια.

«Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε δεύτερο κύμα. Το ότι χτύπησε κόκκινο καμπανάκι ότι αυξάνουν τα κρούσματα μας κάνει να λέμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην έχουμε μες το καλοκαίρι δεύτερο κύμα, να μην αναγκαστούμε να βρεθούμε σε lockdown και να ξέρουμε ότι θα ανησυχήσουμε πάρα πολύ αν τα δεδομένα μας πουν ότι έχουμε πάνω από 50 ορφανά κρούσματα την ημέρα πράγμα που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταλάβουν και οι νεότεροι ότι και εκείνοι μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά αλλά εκτός από αυτό η ευθύνη τους έγκειται στο ότι όσο νεότερος είσαι τόσο αυξάνει την πιθανότητα να είσαι ασυμπτωματικός αλλά να κολλάς όλους τους γύρω σου. Για αυτό νομίζω ότι στα σχολεία και στα πανεπιστήμια θα πρέπει να γίνει ειδική εκπαίδευση των νέων και ίσως πρέπει να βρούμε άλλες μορφές κλειδιά που θα ανοίξουν τον συναισθηματικό κόσμο των νέων ανθρώπων», τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας.

Για τη χρήση της μάσκας, επισήμανε ότι «η μάσκα είναι ευεργεσία και για εμένα που τι φοράω αλλά και για τους γύρω μου. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι νέοι άνθρωποι, είναι θέμα ευθύνης όλων μας και πρέπει να βρούμε τρόπους να μην είναι μόνο η έννοια της απαγόρευσης, όχι μόνο η έννοια της αυστηρότητας αλλά να γίνει τρόπος ζωής».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, απάντησε: «Άμα γνωρίζω ότι θα υπάρχει συνωστισμός ναι».

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ