Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καταγγελία της ΛΑ.ΣΥ για την Προκλητική μεθόδευση της περιφερειακής αρχής ώστε να μη συζητηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορούσε στη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, ήταν το μόνο που δεν συζητήθηκε. Με προκλητικά μεθοδευμένη κωλυσιεργία, φρόντισαν να μην υπάρξει χρόνος για την ουσιαστική συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, που αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα οξυμένο στη Ζάκυνθο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε την παρακάτω δήλωση -καταγγελία και αποχώρησε.
«Το προεδρείο είναι ενήμερο για την αναχώρηση, τη δική μας και των άλλων περιφερειακών συμβούλων. Κάναμε μία συμφωνία ώστε να ολοκληρωθούν τα θέματα μέχρι τις 14.30. Η κατάσταση όπως εξελίχθηκε, τεχνηέντως και για πολλούς λόγους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αποτελεί πολύ μεγάλο αγκάθι για την περιφερειακή αρχή. Για άλλη μια φορά, σε άλλη μία συνεδρίαση, δεν προλαβαίνουμε να το συζητήσουμε. Η διαχείριση του χρόνου και της συζήτησης αποδεικνύει την υποκρισία σας για την “ανάπτυξη” της περιοχής. Τα “Ορεινά” της Ζακύνθου για τα οποία τόσο ενδιαφέρεστε τάχα όλοι, βρίσκονται στην ίδια περιοχή με το Λίβα όπου τα αποστραγγίδια των δεμάτων και τα σκουπίδια μολύνουν ολόκληρη την περιοχή.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι φέρνετε θέματα και περνάτε θέματα όταν σας δοθεί εντολή άνωθεν, είτε της κυβέρνησης είτε του επενδυτή. Όποτε αυτοί θέλουν, όπου θέλουν όπως θέλουν. Αυτό κάνετε και τώρα. Περιμένετε την εντολή σε ποιους θα δώσετε τη διαχείριση των απορριμμάτων, αφήνοντας μέχρι τότε τους Ζακυνθινούς, παρέα με το πρόβλημα των σκουπιδιών… Συγχαρητήρια!»

Η Λαϊκή Συσπείρωση απέσυρε το θέμα, κόντρα στην προσπάθεια της περιφερειακής αρχής (δια του Προέδρου) να συζητηθεί, δήθεν, το θέμα με τους εναπομείναντες συμβούλους και χωρίς όλους τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σεβόμενη το λαό της Ζακύνθου, προστατεύοντας από τον εκφυλισμό τις διαδικασίες, τον εαυτόν μας και την ουσία του προβλήματος.
Όσα τερτίπια και να χρησιμοποιήσουν οι ευθύνες τους δεν κρύβονται. Τις μαρτυρούν οι χωματερές των νησιών μας αλλά και η στάση τους στα περιφερειακά συμβούλια.

  1. Ενώ η συνεδρίαση του Π.Σ στη Ζάκυνθο, ήταν δύο μέρες με δύο διαφορετικές προσκλήσεις θεμάτων, η πλειοψηφία επέλεξε να βάλει το θέμα της διαχείρισης στη δεύτερη μέρα και μάλιστα τελευταίο γνωρίζοντας ότι δε θα υπήρχε χρόνος για να συζητηθεί.
  2. Στο αίτημά μας να ενημερωθεί το Π.Σ. για την πυρκαγιά στο Τεμπλόνι, τις αιτίες που το προκάλεσαν, το τοξικό νέφος και τις συνέπειές του για την υγεία του κερκυραϊκού λαού, έκαναν πως δεν άκουσαν. Καμία απάντηση. (Δεν είχε ακόμα ξεσπάσει η πυρκαγιά στους Παξούς).
  3. Σε όσα περιφερειακά συμβούλια έχουμε φέρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ακόμα και μετά την ψήφιση του άρθρου 93 δηλώνουν “έλλειψη γνώσης της κατάστασης”, με μπόλικη επιθετικότητα προς τη Λαϊκή Συσπείρωση.
  4. Το ίδιο θέμα δε χώρεσε σε δύο προηγούμενες, δεκάωρες συνεδριάσεις του Π.Σ, με τηλεδιάσκεψη, Χρειάστηκε τρίτη μέρα συνεχιζόμενης συνεδρίασης για να συζητηθεί και αυτό κάτω από πίεση.
  5. Με χρησμό Πυθίας έμοιαζε η ενημέρωση από την τελευταία επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στην Κέρκυρα. Το μόνο που ξεκαθαρίστηκε λίγο ήταν η σκέψη του για μεταφορά απορριμμάτων και σε άλλους προορισμούς (ίσως αυτό εξηγεί τη στροφή στην Ήπειρο).

Ατέλειωτα τα παραδείγματα που δείχνουν το Σκληρό Πόκερ που παίζεται στις πλάτες του επτανησιακού λαού και με πολλούς παίκτες!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ