Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης για κοροναϊό: Αν χρειαστεί, μπορεί να επιστρέψουν τα SMS

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα καθημερινά sms για δήλωση μετακίνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης
μιλώντας στην ΕΡΤ, αν όπως είπε ο ίδιος «δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν τα SMS, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Μπορεί να επιστρέψουν τα SMS, φυσικά, όλα μπορεί να συμβούν». «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών».

«Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής -μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών-, ο ιός θα υποχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριτικά.

Ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε τη σημασία της μάσκας, υπογραμμίζοντας ότι «αν σε έναν κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», δικαιολογώντας παράλληλα την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού στα σύνορα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωε ότι «το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ