Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι απάντησε η Μερόπη Υδραίου στον Αλέκο Αυλωνίτη

Την δική της απάντηση έδωσε η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη σχετικά με την ύπαρξη ή μη ναυγοσωστών. Ακολουθεί η απάντηση:

«Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

Σε απάντηση της από 29.07.2020 επιστολής σας, θα ήθελα να σας κάνω γνωστά τα παρακάτω:

Η Κέρκυρα στερείτο για αρκετά χρόνια – και μέχρι πρόσφατα – την πολύτιμη υπηρεσία που προσφέρουν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες. Παρότι ίσως δεν είναι κατάλληλη στιγμή να καταλογιστούν ευθύνες ή αμέλεια, θεωρώ χρέος μου να το επισημάνω διότι η Κέρκυρα ήταν “ακάλυπτη” στον τομέα αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενστερνιζόμενη το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εγκαίρως η δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της επέδειξε τη δέουσα προσοχή και το απαραίτητο ενδιαφέρον προκειμένου να εκλείψει αυτό το χρόνιο έλλειμμα.

Σύμφωνα με το ειδικό φετινό νομικό πλαίσιο λόγω covid 19, ο Δήμος μας υποχρεούτο για φέτος να έχει ναυαγοσώστες σε κεντρικές παραλίες για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Παρότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ήταν δαιδαλώδεις λόγω και της αντιμετώπισης του covid 19, ο Δήμος μας διεκπεραίωσε όλα τα απαιτούμενα.

Έτσι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχουν οριστεί και ήδη προσφέρουν υπηρεσίες ναυαγοσώστες στα πλαίσια εφαρμογής των υποχρεώσεών μας απέναντι σε δημότες και επισκέπτες καθώς και στην προσπάθειά μας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας στην προσπάθεια την οποία καταβάλουμε για την επαναφορά του Δήμου μας σε κανονικότητα λειτουργίας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση και πληροφορία απαιτηθεί για το καλό των δημοτών μας και την πρόοδο του τόπου.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ