Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΑΝΑΣΑ: Η περιφερειάρχης και οι σύμμαχοί της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων αφήνουν την Ζάκυνθο απροστάτευτη απέναντι στα κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Απίστευτα γεγονότα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος σχετικά με την «ψευδεπίγραφη αγοραπωλησία των 15000 στρεμμάτων στα ορεινά και την θέση της ΠΙΝ στην συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία», θέμα που εισηγήθηκε η παράταξη μας η ΑΝΑΣΑ.

Γεγονότα που αφ’ ενός καταδεικνύουν την… αλλεργία της περιφερειακής αρχής στην δημοκρατία και την λαϊκή συμμετοχή και αφ’ ετέρου επιβεβαιώνουν χωρίς αμφισβήτηση την στήριξη που παρέχει η τριμερής πλειοψηφία (Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκης) στους καταπατητές και κλεπταποδόχους της «αγοραπωλησίας» των ορεινών.

· Δεν επέτρεψαν, με πρωτεργάτη τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον εκλεγμένο εκπρόσωπο της θιγόμενης περιοχής να παρασταθεί στην συνεδρίαση και να λάβει τον λόγο, με πρόσχημα τους υγειονομικούς κανόνες. Η υποκρισία τους γίνεται ολοφάνερη όταν επέτρεψαν στον βουλευτή Ζακύνθου της ΝΔ να παρευρεθεί και να χαιρετήσει και μάλιστα χωρίς μάσκα!

· Έκλεισαν και κλείδωσαν τις πόρτες του κτιρίου όπου διεξήγετο η συνεδρίαση προκειμένου να εμποδίσουν την προσέγγιση του μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου στο συμβούλιο! Γεγονός που τελικά κατέστη δυνατόν μόνο μετά την επιμονή του ιδίου του μητροπολίτη και την παρέμβαση της παράταξης μας. Και αυτό γιατί είναι γνωστή η σθεναρή στάση του μητροπολίτη εναντίον των καταχραστών της «αγοραπωλησίας».

· Διέκοψαν τον εισηγητή και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και περίπου για μισή ώρα προσπαθούσαν να αναβάλουν την συζήτηση, παρότι ότι το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη και παρότι εισήγηση είχε βασικά ολοκληρωθεί, με το πρόσχημα ότι περιείχε νομικούς όρους!

· Σε όλη την διάρκεια της συζήτησης, με προεξάρχοντες την κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τον κ. Στασινόπουλο, την κ. Μοθωναίου και τον κ. Ιωάννου, παρίσταναν τους… ανίδεους που δεν είχαν ακούσει κάτι, που αιφνιδιάστηκαν από την εισήγηση της ΑΝΑΣΑ (κάτι σαν τον «Τραμπάκουλα» του Χ. Κλυν που «έβοσκε τα πρόβατα εκεί παραπέρα»). Και από κοντά ο κ. Τσουκαλάς (Μποκές) που είχε καθαρή άποψη, ότι δηλ. το 15% της Ζακύνθου ανήκε στον κ. Χάρο κι όλα έγιναν καλώς καμωμένα!

Εν τέλει η τριμερής πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και των δυο κομμάτων της Βουλής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αποφάσισε να μην συνεχίσει η ΠΙΝ απρόσκοπτα την παρέμβαση της υπέρ τόσο των ιδιοκτησιακών της δικαιωμάτων στην επίμαχη περιοχή όσο και υπέρ των κατοίκων και των ΝΠΔΔ που αγωνίζονται για τα δίκαια τους.

Η ΑΝΑΣΑ είχε προειδοποιήσει για την στάση της (ζακυνθινής καταγωγής) κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, από την εποχή που, συμπαραταγμένη με τον Α. Γεωργιάδη, περιέγραφε την καταπάτηση «ως τύχη αγαθή» για την Ζάκυνθο.

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων που χάνουν την περιουσία τους από τους καταπατητές και κλεπταποδόχους. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ιδιοκτησιακά δικαιώματα της ΠΙΝ και των άλλων ΝΠΔΔ στην περιοχή, κυρίως όμως θα υπερασπιστεί την συλλογική αξιοπρέπεια της Ζακύνθου, των Ιονίων Νήσων και ολόκληρης της χώρας απέναντι στις μεθοδεύσεις των κάθε λογής αρπακτικών που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν καταπατώντας απροκάλυπτα νόμους και δεοντολογίες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ