Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εποικοδομητική συνάντηση Κερκυραίων επιχειρηματιών με στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ

«Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» στην Κέρκυρα
για την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν επιχειρηματίες της Κέρκυρας με στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» που έχει σε εξέλιξη η Γραμματεία Π.Τ. της ΝΔ.
Στην τηλεδιάσκεψη, την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ εκπροσώπησαν, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων ΝΔ, Άκης Μπάφας, ο Διευθυντής της Γραμματείας,Γιάννης Τριανταφύλλου και ο Σύνδεσμος της Γραμματείας για τον Νομό Κέρκυρας, Αντώνης Χαρίτος.
Από τους Κερκυραίους επιχειρηματίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος ξενοδόχων Κέρκυρας και μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Ε., ο Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο πολυβραβευμένος με χρυσούς σκούφους σεφ,ιδιοκτήτης επώνυμων εστιατορίων, ΈκτωραςΜποτρίνι, ο Σπύρος Δαφνής γενικός διευθυντής της μονάδας παραγωγής και διάθεσης επώνυμου ελαιολάδου «Governor» και ο εκπρόσωπος της εταιρίας επεξεργασίας τζαμιού ΜΕΛΙΔΗΣ Β. Π. Α. & ΣΙΑ Ο.Ε., Βασίλης Μελίδης,
Οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες, αφού σχολίασαν θετικά τις κυβερνητικές δράσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία αφενός της υγείας και αφετέρου της οικονομικής δραστηριότητας στην χώρα, αναφέρθηκαν διεξοδικά στην σημερινή κατάσταση της τοπικής οικονομίας, η οποία πέραν των προβλημάτων που απασχολούσαν εδώ και χρόνια τις επιχειρήσεις έχει πλέον επηρεαστεί σημαντικά από την υγειονομική κρίση και την επίδραση της στον τουρισμό, την κινητήρια δύναμη του τοπικού επιχειρείν.

Ανάμεσα στα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν, ιδιαίτερη βαρύτητα για τους επιχειρηματίες της Κέρκυρας, έχουν η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους με παράλληλα απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η εξασφάλιση ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα στις υγιείς επιχειρήσεις και η άρση εμποδίων για την ανάπτυξη εξωστρεφούς δραστηριότητας, κάτι που θα βοηθήσει το νησί να αποκτήσει νέες πηγές εσόδων και σταδιακά να αναπτύξει περισσότερο και ποιοτικότερο επιχειρείν.
Οι επιχειρηματίες έκαναν ειδική αναφορά και στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης της τουριστικής δραστηριότητας αλλά και της ενίσχυσης του μοντέλου επιδότησης της εργασίας το οποίο θα δημιουργήσει απασχόληση σε μόνιμη βάση σε αντίθεση με το μοντέλο επιδότησης της ανεργίας που ισχύει σήμερα και στην πράξη λειτουργεί ως αντικίνητρο στην ενεργή προσφορά και αναζήτηση εργασίας.
«Η κρίση είναι ευκαιρία να διορθώσουμε πολλά από τα προβλήματα που χρονίζουν στην χώρα, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έχουν ήδη αποδείξει πως και θέλουν και μπορούν να το πετύχουμε», ανέφερε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Μπάφας, σημειώνοντας στην παρέμβαση του την ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας ώστε να υπάρχουν ευκαιρίες για περισσότερη και καλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα και απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα για διαρκή διάλογο με την Γραμματεία «μέσα από τον οποίο θα διαμορφώσουμε ρεαλιστικές και συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και θα τις απευθύνουμε στην κυβέρνηση για υιοθέτηση και δράση».
Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με την δράση της «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» θα βρίσκεται, online σήμερα και με φυσική παρουσία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε τακτική βάση σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της αγοράς πανελλαδικά για να τους γνωρίσει, να τους ακούσει, να καταγράψει αγωνίες, σχόλια, προτάσεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ