Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στα σκαριά ο νέος διαβαθμιδικός περιφερειακός, Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)

Αυτοψία και επισκέψεις στη Ζάκυνθο

Την βούληση του νέου Φορέα για οριστική και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από τη συνεργασία όλων επεσήμανε για ακόμη μια φορά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ευρισκόμενη στη Ζάκυνθο τονίζοντας οτι έτσι επιτυγχάνεται α) ο καλύτερος σχεδιασμός για τη διαχείριση αποβλήτων, β) η αντιμετώπιση των προστίμων που έχουν επιβληθεί ή εκκρεμούν από την ΕΕ και γ) η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων με προοπτική για την ποιότητα ζωής και την αξιόπιστη τουριστική ταυτότητα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συνοδευόταν κατά περίπτωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρο Ιωάννου, την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου, οι οποίοι είναι και μέλη του νέου ΦΟΔΣΑ και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και οι Αντιπεριφερειάρχες επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ζακύνθου (ΚΔΑΥ), όπου ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται μετά και τις σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε στον ανενεργό Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη θέση “Σκοπός” όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αποκατάσταση του χώρου λόγω της άμεσης περιβαλλοντικής ανάγκης και της αποφυγής προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενημερώθηκε, επισκεπτόμενη το χώρο, από τα στελέχη της εταιρίας “Μεσόγειος” για την λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης στην διαχείριση των απορριμμάτων στην θέση “Λίβας” καθώς και για τον προγραμματισμό που υπάρχει αναφορικά με την κατασκευή του εργοστασίου της οριστικής λύσης με την παράλληλη λειτουργία και διαχείριση των υπολειμμάτων.

Η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητήματα με τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, τον οποίο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, για την αντιμετώπιση και οριστική λύση ενός ζωτικής σημασίας προβλήματος για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Συναντήθηκαν επίσης τόσο με τους εργαζόμενους στο ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου και συζήτησαν αναφορικά με το καθεστώς εργασίας τους από την στιγμή που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο νέος διαβαθμικός περιφερειακός ΦΟΔΣΑ, όσο και με εκπροσώπους του Συλλόγου “Βραχιόνας” και των κατοίκων του Καλαμακίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)