Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πτώση του Υποσμηναγού (Ι) Αθανάσιου Μπεσλεμέ.

Ήταν 7 Αυγούστου του 2000 και στην περιοχή του Τρουμπέτα προς Κράτσαλο, βρισκόταν σε εξέλιξη πυρκαγιά, που είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι.

Ο Υποσμηναγός Αθανάσιος Μπεσλεμές, γύρω στις 19.30 λίγο πριν πέσει το σούρουπο, επιχειρεί την τελευταία ρίψη νερού για να σβήσει την φωτιά. Λίγο μετά θα επέστρεφε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αφού θα έπεφτε σκοτάδι και απαγορευόταν να επιχειρήσει λόγω σκότους. Δυστυχώς το PZL μπλέκεται σε καλώδια της ΔΕΗ και πέφτει στο έδαφος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του χειριστή του.

Ο Υποσμηναγός Αθανάσιος Μπεσλεμές επιχείρησε μια ριψοκίνδυνη πτήση για να αποτρέψει την πύρινη λαίλαπα να απειλήσει τα παρακείμενα σπίτια. Αιωνία του η μνήμη.

Το Μνημείο στο σημείο πτώσης στο Κράτσαλο Κερκύρας.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές από τη  Δαμάστα Λαμίας, μόλις 29  χρόνων. κυβερνήτης του PZL M-18 Dromader ήταν ανάμεσα στους χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών που κλήθηκε να συμμετάσχει στην κατάσβεση.  Έδωσε μάχη με τις φλόγες αλλά αυτή αποδείχτηκε άνιση αφού το αεροσκάφος του κατέπεσε στην περιοχή Τρουμπέτα του Παντοκράτορα. Ο άτυχος πιλότος μετά την πτώση του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές  γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1971. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυπο­σμη­ναγού. Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α-7Η της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα) και το­πο­θετήθηκε στην 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μά­χης (Άραξος) ως χειριστής στα αεροσκάφη Α-7Η. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ (Δεκέλεια) ως χειριστής αεροσκαφών PZL

Η Κέρκυρα του οφείλει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ