Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Φ. Ε. Μάντζαρος τιμά και φέτος την 304η επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος

Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» τιμά και φέτος την (304η) επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος της διάσωσης του νησιού μας από την πολιορκία των Οθωμανών, την 11η Αυγούστου του 1716.

Τηρώντας με απόλυτη ακρίβεια τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας, οι οποίες επιτρέπουν τις συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους παρουσία κοινού, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας μουσικών – κοινού, και μην πραγματοποιώντας φοβική ερμηνεία των σχετικών διατάξεων, το Μουσικό Σώμα της Φ.Ε.Μ. φέρνει την μουσική κοντά στο κόσμο, πραγματοποιώντας συναυλία το βράδυ της 11ης Αυγούστου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 21:00 μ.μ., στο Περιστύλιο των Ανακτόρων της κάτω Πλατείας, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της κ. Σωκράτη Άνθη.

Στην συναυλία αυτή θα ακουστούν έργα των K.J. Alford, Ν.Χ. Μάντζαρου, F. Suppe, D. Shostakovich, F. H Losey, G. Devogel, A. Piazzola, F. M. Jeanjean, E. Morricone, Elton John και Ν. Φαρούγγια ενώ, όπως η παράδοση επιτάσσει, θα παιανιστεί και το έργο του E.O. Neske «Αλλαγή Φρουράς», πράγμα που συμβαίνει για πάνω από 7 συνεχόμενες 10ετιες. Ως σολίστες θα εμφανιστούν οι: Δημήτρης Γκόγκας, τρομπετίστας στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Σπύρος Αρκούδης, τρομπετίστας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ο Σπύρος Τζέκος, κλαρινετίστας της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και οι Διονύσης Μαρτίνης & Τάσος Ασπιώτης, τρομπετίστες της ΦΕΜ.

Κατά την διάρκεια της Συναυλίας και προς αποφυγή συνωστισμού στην «σκηνή» το Μουσικό Σώμα θα παίξει σε 3 διαδοχικά τμήματα από την αρχή έως το τέλος της συναυλίας και με τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των μουσικών. Θα υπάρχουν επίσης οι επιβαλλόμενες αποστάσεις μπάντας – κοινού, τα απαιτούμενα πλεξι γκλας στα όργανα, όπου αυτό επιβάλλεται, αντισηπτικά σε διαφορά σημεία της συναυλίας, χώρος κοινού για 100 καθήμενους, όπως επιβάλλεται στους αρχαιολογικούς χώρους, με τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ ο χώρος της συναυλίας θα είναι απολύτως οριοθετημένος και θα υπάρχει σχετική φύλαξη και εποπτεία του.

Σημειώνεται δε ότι κατά την είσοδο – έξοδο στο χώρο της συναυλίας το κοινό θα πρέπει να φορά ατομική προστατευτική μάσκα, ενώ στον οριοθετημένο χώρο αυτής θα απαγορεύονται αυστηρά οι όρθιοι θεατές.

Η συναυλία αυτή επίσης ενημερώνουμε ότι θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια της Κέρκυρας. Τούτο επιλέξαμε να γίνει, ώστε να μην παρουσιαστεί μεγάλη συσσώρευση κόσμου στον χώρο της συναυλίας και για να έχουν την ευχέρεια παρακολούθησης της οι άνθρωποι που θέλουν να μείνουν στο σπίτι.

Ρόλος της μουσικής είναι να υπάρχει κοντά στον κόσμο και μέσα στην κοινωνία. Και η Φιλαρμονική «Μάντζαρος» αυτό έχει ως πυξίδα της στην 130χρονη ύπαρξη και λειτουργία της, σεβόμενη βεβαίως απόλυτα τους νόμους της Πολιτείας και ταυτόχρονα μην ξεχνώντας ότι είναι και η ίδια αναπόσπαστο και ζωντανό κομμάτι της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Έτσι καλεί για άλλη μια φορά τους φίλους της να απολαύσουν το Μουσικό της Σώμα στην κορυφαία αυτή μουσική εκδήλωση του καλοκαιριού.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Τριβιζάς

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ