Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάνος Βαρούχας: fake news τα περί τοπικού lockdown

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Βαρούχας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Τις τελευταίες ώρες, διακινούνται ανακριβείς και ψεύτικες ειδήσεις (fake news) για δήθεν επιβολή τοπικού lockdown στο νησί μας, με εμφανή πρόθεση να πλήξουν τον τουρισμό της Κέρκυρας. Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά αυτές τις ανεύθυνες φήμες και διαδόσεις και να τονίσω ότι ως Δήμος και αρμόδια Αντιδημαρχία δεν έχουμε λάβει καμία τέτοια απόφαση ή ενημέρωση από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Η Κέρκυρα, μέχρι στιγμής, διατηρεί πολύ καλή εικόνα και επιθυμώ να τονίσω ότι ο Δήμος μας τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνεχίζει να πραγματοποιεί απολυμάνσεις και πλύσεις σε δρόμους, δημόσιους χώρους και κτήρια. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε στη διάθεσή μας από τους αρμοδίους, τα λίγα εισαγόμενα κρούσματα βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας και τα υπόλοιπα είναι υπό έλεγχο.

Με τα παραπάνω δεδομένα, είναι σαφές ότι δεν συντρέχουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα οδηγούσαν σε επιβολή έκτακτων μέτρων. Αυτό, θα αφορούσε απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, κάτι που όμως δεν υπάρχει.

Τέλος, τονίζουμε ότι η υγεία και η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και στο μέτρο που μας αφορά ο Δήμος έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Η Τήρηση των μέτρων υγιεινής, προστασίας και συνάμα αποστασιοποίησης από ψέυτικες ειδήσεις από όλους μας συνιστά υψηλή πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στο νησί και στον τουρισμό μας.”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ