Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός-Ακυρώνεται η ΔΕΘ –Τι θα γίνει με την προγραμματισμένη ομιλία Μητσοτάκη

Η ανησυχητική πορεία την πανδημίας στη χώρα μας, καθώς αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα καθημερινά, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι έχουμε μπει ήδη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που αναμένεται να είναι σφοδρότερο, έβαλε «λουκέτο» και στη ΔΕΘ.

 Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Πελώνη, η  κυβέρνηση, μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφάσισε για τον περιορισμό της διασποράς του ιού να ακυρωθούν όλες οι εμπορικές εκδηλώσεις της ΔΕΘ. Σημειώνεται ότι τιμώμενη χώρα για φέτος ήταν η Γερμανία και εκατοντάδες ήταν οι επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παραβρεθούν.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει το πρόγραμμά του, όσον αφορά το πολιτικό μέρος της διοργάνωσης καθώς θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του, αλλά ωστόσο αρκετά διαφοροποιημένη, όσον αφορά τον τόπο και τον τρόπο που αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Η κ. Πελώνη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο».

 Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει η ομιλία και ποιο πολιτικό μέρος του προγράμματός του θα κρατήσει και ποιο θα ακυρώσει ο πρωθυπουργός θα ανακοινωθούν αργότερα, ωστόσο είναι λογικό ότι όλα θα γίνουν στο πλαίσιο της προστασίας και των μέτρων κατά της διασποράς του ιού. .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ