Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεφαλογιάννης για καταστροφή στην Εύβοια: Συνεργεία του υπουργείου θα καταγράψουν τις ζημιές σε επίπεδο υποδομών και ιδιοκτησιών

«Το επόμενο τρίμηνο στην ουσία θα προστεθούν στη δύναμη της ΟΣΥ για να καλύψουμε κενά που υπάρχουν στις βασικές αρτηρίες γύρω στα 1.200 άτομα επιπλέον» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού» με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο υφυπουργός υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή την καταστροφική νεροποντή στην Εύβοια

Σήμερα θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός τις πληγείσες περιοχές και κατόπιν συνεργεία του υπουργείου μας θα καταγράψουν τις ζημιές τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο ιδιοκτησιών και από εκεί και πέρα σε συνεργασία με την τοπικη αυτοδιοίκηση και ανάλογα με τις οδηγίες που θα λάβουμε τόσο από το Μαξίμου αλλά σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς θα προχωρήσουμε στις αντίστοιχες αποκαταστάσεις.

 Τις επόμενες ημέρες και μόλις και τυπικά πάρουμε το ok από την Πολιτική Προστασία ότι έχει κοπάσει το φαινόμενο θα γίνουν αντίστοιχες καταγραφές και θα είμαστε και σε θέση να έχουμε μια πλήρη εικόνα της καταστροφής.

 Αυτό που προέχει είναι να δούμε τι συνέβη όσον αφορά το κομμάτι των καταστροφών και από εκεί και πέρα θα έχουμε όλο το χρόνο να δούμε αν πήγε κάτι στραβά ή όχι και σε κάθε περίπτωση να μπορέσουμε να λάβουμε τα αντίστοιχα μέτρα έτσι ώστε όσο το δυνατόν να μπορέσουμε να αποτρέπουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Για το πρόγραμμα σε σχέση με τις μετακινήσεις

 Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε συσσωρευμένες παθογένειες και μια απόλυτη εγκατάλειψη τουλάχιστον για τα τελευταία 4,5 έτη και αυτό μας οδήγησε στην ουσία να λάβουμε κάποια μέτρα όσον αφορά την ενίσχυση και του προσωπικού αλλά και των μέσων τα οποία διαθέτουμε. Βεβαίως αν προσθέσουμε και το θέμα του κορονοϊού το οποίο το είδαμε και την προηγούμενη περίοδο αλλά και ενδεχομένως αυτό που θα αντιμετωπίσουμε από τις επόμενες εβδομάδες ή ακόμα και τους επόμενους μήνες πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να εχουμε και περισσότερα μέσα στην περίπτωση που χρειαστεί για παράδειγμα να μειώσουν εκ νέου τις πληρότητες για την αντιμετώπιση της διάδοσης ενός δεύτερου κύματος αλ΄λα κυρίως για να μπορούμε να κρατάμε τις αντίστοιχες αποστάσεις είτε αφορά τους συρμούς είτε αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλει.

Για τις τρεις άμεσες ενέργειες

 Οι τρείς άμεσες ενέργειες που αφορούν την ενίσχυση 300 σύγχρονων λεωφορείων με τη μέθοδο του leasing κάτι το οποίο εφαρμόζεται και στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό θα αφορά οχήματα ηλικίας το πολύ μέχρι 10 ετών, θα καλύπτει μια χρονική περίοδο για 4 έτη και θα έχει ένα κόστος 43 εκατομμύρια. Δηλαδή στην ουσία θα καλύψουμε τις ανάγκες μέχρι την παράδοση του νέου στόλου που αφορά περίπου 1000 νέα λεωφορεία κάτι το οποίο θα ξεκινήσει μετά από δύο χρόνια άρα θα μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το μεσοδιάστημα. Όσον αφορά τις προσλήψεις που αφορά 655 άτομα σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με fast track διαδικασίες. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ