Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ένωση Γενικών Γιατρών Κέρκυρας: “Η 6η ΥΠΕ αποδυναμώνει τα κέντρα υγείας”

Η 6Η Υ.ΠΕ. αποδυναμώνει τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ στην Κέρκυρα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γεν. Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Κερκυραίους πολίτες ότι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια που εδρεύει στην Πάτρα, με τη δικαιολογία του κορωνοϊού αποδυναμώνει και υποβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία μετακινώντας αυθαίρετα και καταχρηστικά τους Γενικούς Ιατρούς είτε στο νοσοκομείο από τις πρωινές ώρες είτε στο λιμάνι με εξουθενωτικά ωράρια και απλήρωτους, αντί των κινητών μονάδων COVID όπως έχουν οριστεί πανελλαδικά.
Η πρακτική αυτή εξανάγκασε σε παραίτηση από τη θέση του επιστημονικά υπεύθυνου, τον επί 30 χρόνια διευθυντή του Κ.Υ. Αγίου Μάρκου, έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. για να μετακινήσει και τους εναπομείναντες γιατρούς στο Λιμένα Κέρκυρας.
Επιπλέον υπό άδεια παραίτησης τελεί και Γενική Ιατρός από το Κ.Υ. Λευκίμμης η οποία υποχρεωνόταν σε εξουθενωτικές εφημερίες στο Νοσοκομείο ενώ πιέσεις δέχονται και άλλοι συνάδελφοι προκειμένου να εγκαταλείψουν τη θέσης τους.
Να τονίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια συνολικά 3 Γενικοί Ιατροί έχουν δηλώσει παραίτηση εξαιτίας των μετακινήσεων στο νοσοκομείο και της υποβάθμισης των Κέντρων Υγείας στο νησί καθώς και 3 παιδίατροι που ανήκαν στα Κέντρα Υγείας και εξαναγκάστηκαν σε μετακίνηση στο νοσοκομείο.
Η λογική ότι οι κάτοικοι που μένουν εκτός πόλης δεν χρειάζονται και δεν έχουν δικαίωμα στην υγεία και στη χρόνια παρακολούθηση από τους Γενικούς Οικογενειακούς Ιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας, αντιπροσωπεύει την υποκρισία και την ακαταλληλότητα όσων καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού διότι η παρουσία των Γενικών Οικογενειακών Ιατρών στην κοινότητα ειδικά αυτήν την περίοδο με την αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ώστε να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική εικόνα στην Κέρκυρα.
Τέλος δεν θα επιστρέψουμε καμία πολιτική σπέκουλα από όσους κατά τη θητεία τους ήταν ανύπαρκτοι και άφησαν τα Κέντρα Υγείας να ρημάξουν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ