Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καιρίδης: Η παρουσία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αποτρέπει και την παραμικρή υποψία έρευνας

«Η παρουσία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αποτρέπει και την παραμικρή υποψία έρευνας σε ελληνικά χωρικά ύδατα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού» με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Αναφερόμενος στο ότι δεν παραβιάστηκαν ελληνικά χωρικά ύδατα, ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι «αυτό είναι το αυτονόητο, μιλάμε για δεκάδες μίλια νοτίως του Καστελλορίζου εντός διεθνών χωρικών υδάτων όπου η ναυσιπλοΐα είναι απολύτως ελεύθερη και όπου κανένα κράτος, πολλώ δε μάλλον η Ελλάδα, αλλά κανένα κράτος δεν μπορεί να παρεμποδίσει πλοία άλλου είτε είναι πολεμικά είτε εμπορικά».

«Από κάτω, ο βυθός είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα, το υπερκείμενο ύδωρ είναι διεθνή χωρικά ύδατα. Στο βαθμό που δεν υπάρχει έρευνα στο βυθό δεν υπάρχει παραβίαση», διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)