Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παντελής Γιαννούλης: “Απόφαση κόλαφος για τον τουρισμό της Κέρκυρας”

Με αφορμή την ανακοίνωση των μέτρων ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Εμπορίου και Τουρισμού Παντελής Γιαννούλης. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
“Η ένταξη της Π.Ε Κέρκυρας στις περιοχές όπου ισχύει το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή εστιατόρια, μπαρ και λοιπά από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 07.00 το πρωί, σίγουρα μια απόφαση που χτυπά το καμπανάκι για το νησί μας.Δεν είναι ώρα και κατάλληλη η στιγμή για να επιρρίψουμε ευθύνες ή να δημιουργήσουμε «αποδιοπομπαίους τράγους» και «μαύρα πρόβατα» και βεβαίως απάδει από μια πολιτισμένη κοινωνία να στοχοποιεί τα μέλη της.
Είναι όμως η στιγμή για περισυλλογή, για αυτοκριτική και για να αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες που του αναλογούν. Εμείς ως επαγγελματίες πράξαμε στο ακέραιο το καθήκοντα μας έναντι της κοινωνίας, των εργαζομένων μας και των πελατών μας. Πρέπει όλοι και κυρίως η τοπική πολιτική ηγεσία, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει την όχι ευχάριστη εξέλιξη για τον τουριστικό μας προορισμό με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και με αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται εγρήγορση για να απαλειφθεί η αρνητική αυτή εξέλιξη και να μετατραπεί η αρνητική συγκυρία σε συγκριτικό πλεονέκτημα εν όψει της επόμενης τουριστικής περιόδου, καθιστώντας τον τουριστικό μας προορισμό, ασφαλή και ελκυστικό, όπως άλλωστε και είναι.
Οφείλω όμως να επισημάνω ότι τα οριζόντια μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, όπως σε αυτή την περίπτωση, ενέχουν και αδικίες. Για παράδειγμα δεν κατανοώ γιατί συμπεριλήφθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, η οποία περιλαμβάνει τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά, όταν σε αυτές τις περιοχές μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα. Όπως επίσης δεν διευκρινίζεται, αν το μέτρο ισχύει και για τα εστιατόρια και τα μπαρ των ξενοδοχείων ή εκεί πρόκειται για άλλο… πλανήτη.
Σίγουρα προέχει η υγεία και έπεται η οικονομία, αλλά θα πρέπει να τονιστεί για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις ότι τα κρούσματα τα οποία έχουν διαγνωστεί στη Κέρκυρα, εκτείνονται χρονικά σε 1,5 μήνα περίπου και όχι σε διάστημα 4 ή 5 ημερών όπως σε άλλες περιοχές, για παράδειγμα στον Αμπελώνα Λάρισας 48 σε αυτό το διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι με συνεννόηση και συνέργειες να διαμορφώσουμε το μέλλον που αξίζει στον τουριστικό προορισμό μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ