Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοντοζαμάνης από Κάρπαθο: Στόχος του υπ. Υγείας η στήριξη και ενίσχυση του νέου Γενικού Νοσοκομείου

Σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, επισκέφθηκε την Κάρπαθο, προκειμένου να παραστεί σε συνάντηση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού με θέμα την έναρξη και την πορεία της πλήρους λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κοντοζαμάνης είχε συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο, τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Νισύριο και την Έπαρχο κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου.

Ο υφυπουργός Υγείας σε δήλωσή του τόνισε πως «ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο ένα χρόνο πριν, είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία του νοσοκομείου εντός του 2020. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση αυτή. Αν και η φετινή χρονιά μας επιφύλασσε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συντονισμένες ενέργειες και αποφασιστικές κινήσεις υλοποιούμε το όραμα δεκαετιών των Καρπαθίων.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους πως στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η στήριξη και ενίσχυση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου ώστε να ανταποκριθεί με πληρότητα και επάρκεια στις ανάγκες των κατοίκων της Καρπάθου αλλά και των γύρω νησιών, προσφέροντας ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Με σχέδιο, το νοσοκομείο θα συμβάλλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Καρπάθου».

Ενημερωτικό Σημείωμα για τη λειτουργία του ΓΝ Καρπάθου

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου έχει μετακινηθεί στο νέο νοσοκομείο από τις 9 Αυγούστου, όπου και παρέχει τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το Μικροβιολογικό εργαστήριο καθώς και το Ακτινολογικό εργαστήριο λειτουργούν κανονικά.

Έχει τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση με Διοικητή τον Διοικητή του Γ. Ν. Ρόδου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής νέου διοικητή και η συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η έγκριση προϋπολογισμού του νέου νοσοκομείου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά από πρόταση των βουλευτών του νομού, μερίμνησε ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, διάταξη που είναι πλέον νόμος του Κράτους (Ν.4715/2020) η οποία προβλέπει ότι, μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού του νέου Νοσοκομείου, οι δαπάνες λειτουργίας του θα βαρύνουν τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου.

Έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη 27 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια σε υγειονομικό δυναμικό για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εντός του Αυγούστου ολοκληρώνονται οι προσλήψεις 6 μόνιμων ιατρών και η επαναπροκήρυξη 7 θέσεων ιατρών, που ήταν άγονες στην προηγούμενη προκήρυξη. Εφόσον υπάρξουν επιπλέον ανάγκες για θέσεις επικουρικού προσωπικού, αυτές θα εγκριθούν.

Έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τηλεφωνικών γραμμών, η ενεργοποίηση του διαδικτύου και του ΣΥΖΕΥΞΙΣ και έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια πλήρους πληροφοριακού συστήματος και ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.

Έχει εξασφαλιστεί η πλήρης τεχνική υποστήριξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του νέου Νοσοκομείου, και η συντήρηση των ανελκυστήρων, των κλιματιστικών συστημάτων καθώς και των συστημάτων επεξεργασίας νερού.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης έχουν ανατεθεί προσωρινά- μέχρι να ολοκληρώσει η νέα διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες- σε ιδιωτικές εταιρείες. Παράλληλα προχωρά και η ανάθεση για τις υπηρεσίες σίτισης των ασθενών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ