Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ράπτη: Με εντολή του πρωθυπουργού θα στηρίξουμε την ψυχική υγεία

Η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο, Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη

Η ψυχική υγεία υπάρχει στο Υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με την βούληση του κ. Μητσοτάκη θα δοθεί έμφαση στην στήριξη του τομέα ψυχικής υγείας το επόμενο διάστημα σύμφωνα με την κυρία Ράπτη.

«Με την πανδημία αντιμετωπίζουμε πολλά ζητήματα. Δύο είναι τα πράγματα που θα κάνουμε. Θα στηρίξουμε τις δομές στα μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία, αλλά και τις ψυχιατρικές μονάδες στα γενικά νοσοκομεία, αλλά και τα κέντρα ημέρας.

Θα αναπτύξουμε υπηρεσίες τηλεϊατρικής. Επιπλέον υπάρχουν τα οικοτροφεία, για τα οποία προβλέπεται χρηματοδότηση και στήριξη».

Αναφορικά στην στήριξη των οικογενειών, η κυρία Ράπτη, αναφέρθηκε στην μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια, «δόθηκε εντολή και πήγε εκεί κλιμάκιο ψυχολόγων, για να στηρίξουν τις πληγείσες οικογένειες».

«Θα υπάρξει γραμμή με στοχευμένη παροχή υπηρεσιών, θα ανακοινωθούν αυτές οι γραμμές», υπογράμμισε για να σημειώσει πως «Κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ