Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Δένδια με τον πρέσβη του Ισραήλ – Στο επίκεντρο η τουρκική παραβατικότητα

Με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani) συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Παρέμβαση Ισραήλ για το Oruc Reis: Πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Τη στήριξή του στη Ελλάδα στον απόηχο της τουρκικής προκλητικότητας εξέφρασε νωρίτερα μέσω twitter, η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμήνυσε ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Παρασκευή

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από το αίτημα που κατέθεσε η Αθήνα.

Την ίδια μέρα συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη για την τουρκική προκλητικότητα

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο στη Βιέννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ