Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για την αύξηση των κρουσμάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας στην οποία μεταξύ των άλλων τονίζει τα εξής:
” Εκτιμούμε πως το αμέσως επόμενο δεκαπενθήμερο θα αποτελέσει το κρισιμότερο για την αντιστροφή της πορείας του ιού. Αυτό άλλωστε θα πρέπει να αποτελεί στρατηγικό στόχο για τις επόμενες ώρες και μέρες.

Πιστεύουμε πως η κατάσταση είναι ακόμα αναστρέψιμη, αρκεί οι πολίτες και κυρίως οι νέοι να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τα κλασικά μέτρα αναχαίτισης της διασποράς: τήρηση αποστάσεων και μη συμμετοχή σε χώρους συνωστισμού (κλειστούς και ανοιχτούς), συχνό πλύσιμο των χεριών, απολύμανση και όχι τοποθέτησή τους σε μάτια, μύτη, στόμα, χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) υποχρεωτικά σε όλους τους κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει ισχυρή σύσταση σε ανοιχτούς.

Υπενθυμίζεται πως ο ιός είναι ύπουλος, δεν επηρεάζεται από τη ζέστη, δεν υπάρχουν φάρμακα για τη θεραπεία του, αλλά ούτε και εμβόλιο για την πρόληψή του, προσβάλει όλες τις ηλικίες και νοσούν βαρύτερα οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι. Η ελαφριά ενδεχομένως νόσηση της νεαράς ηλικίας, με μεγάλο ποσοστό ασυμπτωματικών ατόμων δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί άλλοθι για τη μη τήρηση των ανωτέρων μέτρων και ιδιαίτερα της συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις και μαζικούς χώρους διασκέδασης, όπου ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται γεωμετρικά.

Επίσης καλούμε όλους τους πολίτες να εμπιστεύονται τις επιστημονικές απόψεις για τον κορονοϊό και να μην επηρεάζονται από θεωρίες συνομωσίας που περιφρονούν την κρισιμότητα των γεγονότων, αρνούνται την ύπαρξη του ιού και δεν κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος.

Παράλληλα, η πολιτεία θα πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να ενισχύσει το Σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό. Τέλος καλούμε για μία ακόμα φορά τη νεολαία μας, με την ωριμότητα και την αποφασιστικότητα που τη διακρίνει, να συμβάλλει αποφασιστικά στον περιορισμό διασποράς του ιού».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)