Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κλιμακώνει τις διπλωματικές επαφές ο Δένδιας – Επικοινωνία με τον Ζοζέπ Μπορέλ

Συνεχίζει το μπαράζ επαφών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αντικείμενο την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ενόψει του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο υπουργός συνομίλησε με τον Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου

Νωρίτερα ο ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπόμπ Μενέντεζ τον οποίο ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχιου και τον ομόλογό του Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ ΛεΝτριαν στις 21.30.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ