Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διπλωματικός πυρετός για την τουρκική παραβατικότητα – Επικοινωνία Δένδια με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ, Μπόμπ Μενέντεζ

Κλιμακώνει τις επαφές του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αντικείμενο την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπόμπ Μενέντεζ τον οποίο ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή ως απάντηση στου ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς.

Μπαράζ επαφών
Επιστρέφοντας από το Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχιου και τον ομόλογό του Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο ΣΕΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ ΛεΝτριαν στις 21.30.

Λίγο νωρίτερα, θα συνομιλήσει με τον ΥΕ/ΑΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ