Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιστολή Αλέκου Αυλωνίτη στον Υπουργό Βασίλη Κικίλια

Επιστολή απηύθυνε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, με αίτημα την ενίσχυση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Κέρκυρα λόγω των τεραστίων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοιού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :

«ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας επισημαίνω πως η αύξηση των κρουσμάτων Κορονοϊού στην Κέρκυρα έχει δημιουργήσει νέες δυσβάσταχτες συνθήκες και μια νέα προοδευτικά αυξανόμενη πίεση για τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας. Την ίδια ώρα, που το επίπεδο των ελέγχων στις πύλες εισόδου Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων είναι υποδεέστερο της συγκυρίας εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό του τοπικού κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Το γεγονός αυτό, καταλήγει εις βάρος των ήδη βεβαρυμμένων καθηκόντων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και των Κέντρων Υγείας της, καθώς νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό καλούνται μετά από προφορική οδηγία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ενισχύσουν το έργο του κλιμακίου. Μάλιστα, στην κατάσταση αυτή οφείλεται η παραίτηση από τη θέση του επιστημονικά υπευθύνου στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, του ιατρού κ. Γιάννη Κοσκινά.

Δεδομένου ότι, η διενέργεια των τεστ είναι καθαρά αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ οφείλεται να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενισχυθεί αφενός το ελεγκτικό έργο, δίχως αφετέρου την περαιτέρω επιβάρυνση του προσωπικού των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, καθώς και να διευκολυνθεί η εκτέλεσή του στους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά.

Ταυτόχρονα, σας υπενθυμίζω ότι το Νοσοκομείο μας, αν και δεν συγκαταλέγεται στα Νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς covid 19, εντούτοις νοσηλεύει ασθενείς με το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί να αδυνατεί, να αντισταθμίσει τις αυξημένες ανάγκες που πλέον, μπορούν να καλυφθούν μόνον από τη στελέχωση μόνιμου προσωπικού.

Υπό αυτό, το πρίσμα σας καλώ να εξετάσετε την οδηγία της Διοίκησης της 6η ΥΠΕ και να την ανακαλέσετε άμεσα με πρωτοβουλία σας. Παράλληλα, σας ζητώ την ενίσχυση του τοπικού κλιμακίου του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε οι απαραίτητες προϋποθέσεις να εγγυηθούν την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων του.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ