Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κέλλας από το ΠΓΝΛ: Σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία της χώρας

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ) επισκέφτηκε ο γιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε συνεργασία με τον Διοικητή του ΠΓΝΛ Δημήτρη Κατσικονούρη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την πλήρη επάρκεια του νοσοκομείου σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ΠΓΝΛ έχει ενισχυθεί με 45 άτομα νοσηλευτικό, 15 παραϊατρικό και 10 ιατρικό προσωπικό, ενώ διαθέτει 14 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, 16 κλίνες αρνητικής πίεσης και, σε περίπτωση ανάγκης, έχουν εξασφαλιστεί και διαμορφωθεί κατάλληλα επιπλέον 16 κλίνες από τις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου. Παράλληλα, το μικροβιολογικό εργαστήριο εξετάζει περί τα 230 δείγματα καθημερινά υποστηρίζοντας και τα τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

ΦΩΤΟ_2

Περαιτέρω, o κ. Κέλλας συναντήθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με την εφημερεύουσα γιατρό και Διευθύντρια κ. Γεωργία Παπαδάμου, η οποία τον ενημέρωσε για τη διαχείριση των περιστατικών και τον καθημερινό αγώνα που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές για να προστατέψουν την υγεία του πληθυσμού.

Αποχωρώντας από το ΠΓΝΛ, ο Λαρισαίος γιατρός και πρ. Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του, δήλωσε:

«Σε πλήρη ετοιμότητα το ΠΓΝΛ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και τις ιδιαίτερα απαιτητικές λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει. Χάρη στο ακατάβλητο έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, τόσο στον Νομό Λάρισας, όσο και στα νοσοκομεία όλης της χώρας, η πατρίδα μας στέκεται όρθια απέναντι στην πανδημία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ