Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέες προοπτικές στήριξης του τοπικού «επιχειρείν» της Κέρκυρας από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ

Με στόχο τη στήριξη του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος του τοπικού «επιχειρείν» στην Κέρκυρα, αναπτύχθηκε ο δεύτερος διάλογος, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την συμμετοχή εκπροσώπων, φορέων και επιχειρηματιών, από διάφορους κλάδους της τοπικής οικονομίας, αλλά και στελεχών της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.
Στη τηλεδιάσκεψη, που έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει», συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι Κερκυραίοι επιχειρηματίες, Σπύρος Καλούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Κερκυραϊκής μικροζυθοποιίας CorfuBeer, Aναστάσιος Νικολούζος, σύμβουλος Διοίκησης και Ανάπτυξης στα αρτοζαχαροπλαστεία EMERAL(ΑΦΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ Ο.Ε), Κωνσταντίνος Λευκιμμιάτης, επιχειρηματίας του αγροδιατροφικού τομέα ιδιοκτήτης κάθετης μονάδα επεξεργασίας κρέατος στους Καββαδάδες Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και ο Φίλιππος Θεριανός, επαγγελματίας προπονητής θαλάσσιων αθλημάτων και Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής. Την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας Άκης Μπάφας, ο Διευθυντής της Γραμματείας, Γιάννης Τριανταφύλλου και ο Σύνδεσμος της Γραμματείας για τον Νομό Κέρκυρας, Αντώνης Χαρίτος.


Στη συζήτηση, η οποία είχε έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, ειπώθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και οι θετικές τους επιδράσεις τόσο κατά την διάρκεια της καραντίνας, όσο και μετά την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.
«Είναι σπουδαίο και άξιο αναφοράς το πόσο «ανοιχτά αυτιά» έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόσο προς την κοινωνία όσο και προς τις επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ένας από τους συμμετέχοντες Κερκυραίους επιχειρηματίες.
Εξάλλου, στο «τραπέζι» της συζήτησης, τέθηκαν θέματα και προτάσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση της προοπτικής των τοπικών επιχειρήσεων με τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες ώστε να προταθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις με έμφαση στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από γραφειοκρατικά εμπόδια και την επακόλουθη επιτάχυνση των παραγωγικών διαδικασιών, την στήριξη των υγιών επιχειρήσεων με βελτίωση της πρόσβασης τους σε χρηματοδότηση μέσω τραπεζών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, την έμπρακτη ενίσχυση της εργασίας, αντί της ανεργίας, την εξασφάλιση της τήρησης των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και την δρομολόγηση δημοσίων επενδύσεων για την δημιουργία και βελτίωση των υποδομών του νησιού προς όφελος και των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας.
«Σήμερα πάνω από τα 2/3 της τοπικής οικονομίας στηρίζεται στον τουρισμό κάτι που πρέπει να αλλάξει μέσα από στοχευμένες δράσεις που θα αναπτύξουν και άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας σύγχρονες επιχειρήσεις σημεία αναφοράς για τον τόπο» σημείωσε ο Διευθυντής της Γραμματείας κ. Τριανταφύλλου.


«Η κρίση αυτή, όσο απρόσμενη ήταν, άλλο τόσο αποτελεί την ευκαιρία να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο, κυρίως σε τοπικό επίπεδο»», τόνισε στην παρέμβαση του ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, σημειώνοντας πως «είναι ανάγκη η χώρα να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στην βιομηχανία και σε άλλους τομείς, ακόμα και της «παλιάς οικονομίας» με απόκτηση νέων δεξιοτήτων και διαρκή βελτίωση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών. Στη συνέχεια, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, επισήμανε την ήδη διακηρυγμένη απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, να διαχειριστούν το πακέτο των 72δισ. Ευρώ, που πρόσφατα συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, κατευθύνοντας το προς την πραγματική οικονομία και τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις νέες επενδυτικές προοπτικές, που θα δημιουργήσουν εξωστρέφεια και απασχόληση, ενώ απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση επικοινωνίας και διαλόγου στην επιχειρηματική κοινότητα της Κέρκυρας, ώστε να διαμορφωθούν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που θα απαντούν δημιουργικά και αναπτυξιακά στα προβλήματα του τόπου.


Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με την δράση της «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» θα βρίσκεται, online σήμερα και με φυσική παρουσία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε τακτική βάση σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της αγοράς πανελλαδικά για να τους γνωρίσει, να τους ακούσει, να καταγράψει αγωνίες, σχόλια, προτάσεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ