Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέα γκάφα: Οι Τούρκοι αποθεώνουν τον Τσίπρα για τον άρθρο του-Τους δίνει επιχειρήματα για την ΑΟΖ

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» έχει δημοσίευμα με αφορμή το άρθρο-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην «ΕφΣυν» για τα ελληνοτουρκικά και για τη συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου, με τους Τούρκους να πανηγυρίζουν με όσα αναφέρει ο τέως πρωθυπουργός.

 Η τουρκική πλευρά πανηγυρίζει για όσα αναφέρει ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος υποστηρίζει πως «με τη συμφωνία μας με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία όσα ήθελε».

 Στο άρθρο αυτό ο τέως πρωθυπουργός αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σχολιάζει τη συνομολόγηση συμφωνίας τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή «η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις».

 Το δημοσίευμα της «Yeni Safak»

«Πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε», γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», φιλοξενώντας το επίμαχο απόσπασμα από το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «ΕφΣυν».

 

Το επίμαχο κομμάτι του άρθρου του Αλέξη Τσίπρα στην «ΕφΣυν»

Αν, επίσης, βασική θέση της Τουρκίας και κόκκινη γραμμή από την πλευρά της, εδώ και χρόνια, είναι ο 28ος μεσημβρινός, τότε η οριοθέτηση με την Αίγυπτο, που φτάνει πριν από το όριο αυτό, δημιουργεί de facto την εντύπωση ότι η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις.

Εντωμεταξύ η Αγκυρα για την προπαγάνδα της χρησιμοποιεί και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ο οποίος είχε δηλώσει πως «κανείς δεν πρόκειται να χαλάσει τις σχέσεις του με την Τουρκία, για δικό μας θέμα».

 Έτσι μετά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ακροδεξιάς εφημερίδας Yenicag, δίνει εύσημα στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας. Με τίτλο: «O μόνος λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα είναι ο Αποστολάκης» σχολιάζοντας θετικά τις δηλώσεις του στο MEGA για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο. Τις δηλώσεις Αποστολάκη αναπαρήγαγαν πλήθος τουρκικών ΜΜΕ και δικτύων.

 ΝΔ: Αν η τουρκική μονταζιέρα χρειάζεται προσωπικό, θα προσλάβει Καρανίκα και Documento

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε εκδώσει μια αιχμηρή ανακοίνωση, απαντώντας στο «Documento», αλλά και στον άλλοτε σύμβουλο στρατηγικής του κ. Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, στις οποίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός είναι δήθεν κρυμμένος και δεν βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

 « Την ώρα της εθνικής κρίσης, το «Documento» και ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του κ. Τσίπρα, Καρανίκας, μαζί με κουκουλοφόρους του πληκτρολογίου πρωτοστατούν σε μια χυδαία εκστρατεία λάσπης ότι δήθεν ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι είναι κάπου κρυμμένος. Αν ποτέ η τουρκική μονταζιέρα χρειαστεί προσωπικό, είμαστε σίγουροι ότι θα τους προσλάβουν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ