Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόκληση ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-Αυστηρό μήνυμα από την ηγεσία της χώρας

Αυστηρά μηνύματα, την ώρα που συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός στέλνει η Αθήνα προς κάθε κατεύθυνση καθώς η τουρκική προκλητικότητα εξακολουθεί. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και το Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι επί ποδός.

 Παρά το «άδειασμα» από την Ευρώπη, ο Ερντογάν συνεχίζει τα «παιχνίδια» εντυπωσιασμού καθώς εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νοτιοανατολική πλέον πορεία και απλωμένα καλώδια εξακολουθεί να πλέει τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis που συνοδεύεται από τουρκικά πλοία. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η πολιτική ηγεσία της χώρας έστειλε ηχηρά μηνύματα στην Άγκυρα.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει με νοτιοανατολική ρότα και στις 15:30 του Σαββάτου βρισκόταν περίπου στο μέσον της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα διεξάγουν έρευνες οι Τούρκοι, με την παράνομη Notam της 10ης Αυγούστου.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού, ενώ πηγές του υπουργείου Άμυνας εμφανίζονται βέβαιες ότι μέχρι στιγμής οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει καμία σεισμική έρευνα.

Η πολιτική και διπλωματική ηγεσία, προεξάρχουσας της Προέδρου της Δημοκρατίας έστειλε ηχηρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά καλώντας την να σταματήσει να προκαλεί.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Λέσβο όπου βρίσκεται, κατέστησε σαφές ότι «δεν πτοούμαστε από την παραβατική κι επιθετική συμπεριφορά των Τούρκων», που πλέον έχουν καταλάβει ότι απομονώνονται διεθνώς μιας και το δίκιο είναι με το μέρος μας, όπως τόνισε η ΠτΔ.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που έστειλε μήνυμα στη γείτονα από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας. «Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό. «Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα εθνικής ομοψυχίας έστειλε κι ο υπουργός Εξωτερικών: «Μεγάλη γιορτή σήμερα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Φέτος ας τιμήσουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου με κατάνυξη, αλλά και με ασφάλεια, με τη σκέψη μας σε όσους προασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα σε θάλασσα, ξηρά και αέρα. Θερμές ευχές στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ