Ο νέος περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι είναι πραγματικότητα. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά

Share:

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της κατάστασης που επικρατεί στο ΧΥΤΥ της Κεφαλονιάς που αφορά τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων δήλωσε επισκεπτόμενη το χώρο, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μέλος του ΔΣ του νέου περιφερειακού διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κατερίνα Μοθωναίου.

Η Περιφερειάρχης συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες εργασίας τους και την ανάγκη βελτίωσης, παράλληλα με την αναβάθμιση του καθεστώτος που επικρατεί αυτή τη στιγμή όσον αφορά στην αποκομιδή, μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων.

Επισήμανε πως η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποτελεί το βασικό στόχο του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, καθώς έτσι επιτυγχάνεται ο καλύτερος σχεδιασμός για τη διαχείριση τους και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων με προοπτική για την ποιότητα ζωής και την αξιόπιστη τουριστική ταυτότητα.

Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον πρόεδρο της ΕΔΑΚΙ ΑΕ – ΟΤΑ κ. Αργύρη Γαβριελάτο, με τους οποίους συζήτησε τις συνθήκες εργασίας στο νέο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων και την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης νέων διαδικασιών για να ξεπεραστούν οι δυσχέρειες στη διαχείριση που έχει δημιουργήσει το σπάσιμο του πρώην ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς και η λήξη των συμβάσεων με εταιρείες διαχείρισης  που υπήρχαν.

Σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν, ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημέρωσε την Περιφερειάρχη αναφορικά με το ενδιαφέρον ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων βάση ώριμων μελετών και συζήτησαν για το  master plan του λιμανιού Αργοστολίου και την ανάγκη διαβούλευσης μεταξύ Υπουργείου  Υποδομών και Μεταφορών και τοπικών παραγόντων για την οριοθέτηση κατάλληλης θέσης με στόχο την διευκόλυνση της εμπορευματικής κίνησης και την ανάπτυξη του Αργοστολίου ως τουριστικό λιμάνι.

Previous Article

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: “Το Ληξούρι έχει προοπτικές σύγχρονων υποδομών και προβολής της ιστορικής και πολιτιστικής του ταυτότητας”

Next Article

Συνεδριάζει εκτάκτως τη Πέμπτη 20 Αυγούστου με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Σχετικά Άρθρα