Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξεχειλισμένοι κάδοι μπροστά από μνημεία αμαυρώνουν τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης.

Εικόνες από το παρελθόν επανήλθαν για να μας θυμίσουν τις ζοφερές στιγμές που έζησε η πόλη μας προσφάτως και προσέβαλαν τον πολιτισμό της, την ιστορία της αλλά και την τουριστική της υπεραξία. Ξεχειλισμένοι με απορρίμματα επίγειοι και υπόγειοι κάδοι μπροστά από τα παλαιά Ανάκτορα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που κορυφώνεται η τουριστική σεζόν.

Ξεχειλισμένοι κάδοι μπροστά από την παλιά Νομαρχία, το Μέγαρο Καποδίστρια το σπίτι του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας και ξεχειλισμένοι κάδοι με φόντο το παλάτι και το υπέροχο φωτισμένο παλαιό φρούριο. Ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού περνούν κρατώντας την μύτη του εξ αιτίας της δυσοσμίας που εκλύεται και κοντοστέκονται μόνο για να φωτογραφίσουν το «θέαμα».

Το πανέμορφο αρχιτεκτονικό και φυσικό τοπίο, «μουτζουρωμένο» από μια καθημερινότητα που δεν του αξίζει. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που επανήλθαν εσχάτως αυτές οι εικόνες και σίγουρα μας θυμίζουν τον εφιάλτη των προηγούμενων χρόνων. Όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα η αδήριτη ανάγκη να βρεθεί τρόπος να απομακρυνθούν οι κάδοι από αυτά τα σημεία, δηλαδή μπροστά από μνημεία και ιστορικά κτήρια της πόλης και πολυσύχναστα σημεία.


Τα ανάκτορα ξεπροβάλλουν
Τέλειο Φόντο για το άγαλμα του Ανταμς
Παρέμβαση για την καλύτερη απεικόνιση του παλατιού

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ