Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήμαρχος Μυκόνου: Εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα νέα μέτρα – Πιέσεις για στήριξη των επαγγελματιών

Την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει νέα αστηρότερα μέτρα στη Μύκονο, με στόχο την αναχαίτιση της αναζωπύρωσης του κοροναϊού, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς. 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου αμέσως μετά την ανακοίνωση των επιπλέον μέτρων προστασίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, με τον υφυπουργό να διαβεβαιώνει ότι αποκλειστικοί λόγοι για τη λήψη αυτής της απόφασης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως τα επιπλέον μέτρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο όλους τους επαγγελματίες του νησιού, τονίζοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίζει να πιέζει για ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας, του πολυτιμότερου αγαθού, παραμένει η μόνη η οποία μπορεί να θωρακίσει τη δημόσια εικόνα του νησιού, να διασφαλίσει τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας, ακόμα και με περιορισμούς, και το κυριότερο να επιτρέψει μια καλύτερη τουριστική σεζόν την επόμενη χρονιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μυκόνου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Κουκά:

Από την αρχή της έναρξης της πανδημίας, είμαστε σε επαφή και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για όλα τα μέτρα πρόληψης, καθώς και υγειονομικής αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid. 

Με βάση την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η επιτροπή επιστημόνων εισηγήθηκε και η Πολιτεία αποφάσισε μετά τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, να εφαρμοστούν επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο και στη Χαλκιδική.

Κατόπιν και σημερινής επικοινωνίας που είχα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, με διαβεβαίωσε ότι αποκλειστικοί λόγοι για τη λήψη αυτής της απόφασης είναι η
προστασία της δημόσιας υγείας. Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία της υγείας των οικογενειών μας, αλλά και των επισκεπτών μας, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διασφαλίσουν την πιστή και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

Αναμφισβήτητα, τα επιπλέον μέτρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότεροόλους τους επαγγελματίες του νησιού και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Όμως είναι βέβαιο, ότι η προστασία της δημόσιας υγείας, του πολυτιμότερου αγαθού, παραμένει η μόνη η οποία μπορεί να θωρακίσει τη δημόσια εικόνα του νησιού, να διασφαλίσει τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας, ακόμα και με περιορισμούς, και το κυριότερο να επιτρέψει μια καλύτερη τουριστική σεζόν την επόμενη χρονιά.

Άρα μένουμε ψύχραιμοι, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα και προστατεύουμε την υγεία μας.  Είμαι βέβαιος ότι με υπευθυνότητα και συνεργασία θα τα καταφέρουμε και
πάλι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ