Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Φωτεινή Βάκη απαντά σε Καρανίκα και Τζάκρη

«Είναι καλύτερα να μετακινηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε φιλικές παρέες, των αριστερών της τέρψης, ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας ιστορίες ανιστόρητες», γράφει στη νέα του ανάρτηση ο Νίκος Καρανίκας, συνεχίζοντας απτόητος τον «εμφύλιο» στο κόμμα του, στο όνομα, μάλιστα, του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο επικαλείται και υπερασπίζεται.

Σε ρόλο… στρατηγικού καθοδηγητή εξελίσσεται ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος προσπαθώντας, προ ημερών, να υπερασπιστεί τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη θρησκόληπτη ανάρτηση για τον Δεκαπενταύγουσο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην παράταξή του, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε όσους αμφισβητούν τον πρόεδρο του κόμματος.

Στη νέα του ανάρτηση, ο Νίκος Καρανίκας απευθύνεται στους συντρόφους του που χαρακτήρισε «θηλαστικά» στην προηγούμενη, επιμένει στην άποψή του ότι δεν πρέπει κανείς να πηγαίνει κόντρα στον πρόεδρο και καλεί τους… αμφισβητίες να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάνε «σε φιλικές παρέες των αριστερών της τέρψης».
Αναλυτικά όσα έγραψε στη νέα του ανάρτηση:
«Για την διαφορετικότητα ως δικαίωμα (αύριο θα το κατεβάσω σβήσω γιατί το υποσχέθηκα στον σ.Ανδρέα Π.)

Καλοί μου και αγαπημένοι μου σύντροφοι και συντρόφισσες, ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει άνθρωπο που δεν έχει διαβάσει και δεν έχει μελετήσει την ιστορία της αριστεράς και των λαϊκών παραδόσεών της και έχει σχέση αλλοτριωμένη με τη θεωρία του μηδενισμού.

Κάτι σημαντικές και σοβαρές υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να ξανασκεφτούν την σχέση τους με την αριστερά και να πιάσουν αριστερές βάσεις ώστε να αποφύγουν την δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Αρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι σύντροφοι και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις γλυκανάλατες, αριστερού της βιασύνης του βερμπαλισμού, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως ευφυέστατα άτομα τον αέρα του απαίδευτου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να μετακινηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε φιλικές παρέες, των αριστερών της τέρψης, ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας ιστορίες ανιστόρητες.

Υ.Γ. ( ) Τα παραπάνω είναι απόψεις, συγνώμη όποιον και όποια προσβάλλω».

Πολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη στον δρόμο που άνοιξε ο Καρανίκας

Με την ίδια λογική, τις προηγούμενες ημέρες, οι πρώην υπουργοί Παύλος Πολάκης και Θεοδώρα Τζάκρη επιτέθηκαν σε όσους αμφισβήτησαν ή σχολίασαν αρνητικά τη θεοσεβούμενη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Τζάκρη έκανε λόγο για «αριστερίζουσες εκκρεμότητες», βάζοντας στο στόχαστρο και τους «53», κυρίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίοι σε άρθρο τους στον ιστότοπο Commonality ανέπτυξαν με επιχειρήματα την άποψη ότι η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ είναι θετική.

Αυτό το μπαράζ ειρωνικών σχολίων από τη φρουρά των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, θύελλα αντιδράσεων εντός του κόμματος. Η πρώην βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη επιτέθηκε στον Νίκο Καρανίκα και τη Θεοδώρα Τζάκρη.

«Αν δηλαδή δεν με εκφράζει η ανάρτηση του Α. Τσίπρα είμαι ”αμόρφωτη, κομπλεξική μηδενίστρια” ή κάποιο ”θηλαστικό του ΣΥΡΙΖΑ” και αν δεν συντάσσομαι με εθνικισμούς είμαι μια ”αριστερίζουσα εκκρεμότητα”; Κατά τ’ άλλα μελό άρσεις των μανιχαϊσμών και διαλεκτικές -sic- υπερβάσεις αντιθέτων, όπως Αριστερά και θρησκευτική πίστη πλημμυρίζουν το διαδίκτυο προς επίρρωσιν της περίφημης ανάρτησης, αλλά η δημόσια έκφραση μιας άλλης άποψης είναι για κάποιους υπονόμευση, διάσπαση, εμφύλιος κοκ. Με την ευχή και την ελπίδα να μάθουμε πάλι να ”κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά” σας καλημερίζω άπαντες και άπασες».
Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ