Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπουργείο Εξωτερικών: Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία

Την ανησυχία του εκφράζει το υπ. Εξωτερικών για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία και υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης και αποφυγής βίας κατά πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης ότι καλύπτεται απολύτως από την δήλωση της ΕΕ μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις εξελίξεις στη Λευκορωσία:

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στη Λευκορωσία και εκφράζεται πλήρως από τη δήλωση της ΕΕ, 11ης τρέχοντος, στη συνέχεια των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω χρήσης βίας κατά πολιτών.

Τονίζει ότι το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά, αποτελούν δε προϋπόθεση για την έναρξη ενός δημοκρατικού διαλόγου, χωρίς περιορισμούς, με την ευρύτερη κοινωνία της Λευκορωσίας.

Επισημαίνει δε, ειδικότερα, την ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης και της προστασίας των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των μέσων μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ