Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παραιτήθηκε ο Αρχιμουσικός της “Καποδίστριας”. Νέος αρχιμουσικός ο Σπύρος Ατσοπάρδης

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας», συνήλθε σήμερα 19/8/2020 και ώρα 20:00 σε έκτακτη συνεδρίαση, στα γραφεία της Φιλαρμονικής και επιλήφθηκε των εκτάκτων ανακυψάντων προβλημάτων και προέβη σε επίλυση αυτών, όπως αυτά αναλύονται παρακάτω:

Έκανε αποδεκτή την με ημερομηνία 12/8/2020 παραίτηση του Αρχιμουσικού κ. Δημητρίου Παπικινού την οποία και γνωστοποίησε στο Δ.Σ στις 17/8/2020 και προκειμένου να προλάβει και να τερματίσει την οποιαδήποτε φημολογία προέβη στον διορισμό νέου Αρχιμουσικού σύμφωνα με το άρθρο 2 του εσωτερικού κανονισμού της Φιλαρμονικής, ο οποίος είναι ψηφισμένος από τη Γενική Συνέλευση των μελών, σύμφωνος με το εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Κερκύρας Καταστατικό του Σωματείου. Το άρθρο 2 ορίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο επιλαμβάνεται παντός θέματος που ανακύπτει στη Φιλαρμονική και διορίζει και απολύει το προσωπικό από τον Γενικό Διευθυντή Σχολών μέχρι τον τελευταίο διδάσκοντα.

Στη συνέχεια το Δ.Σ, προχώρησε σε διεξοδική συζήτηση για το διορισμό του νέου Αρχιμουσικού. Προτάθηκε ως Αρχιμουσικός ο κ. Σπυρίδων Ατσοπάρδης. Λόγω του γεγονότος ότι στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Σωματείου, ο κ. Σπυρίδων Ατσοπάρδης, είχε εκλεγεί μέλος του Δ.Σ της Φιλαρμονικής, αμέσως μόλις του έγινε πρόταση να αναλάβει το έργο του Διευθυντή Σχολών και Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», την οποία και απεδέχθη με πολλή συγκίνηση λόγω της ιδιαίτερης συναισθηματικής σχέσης που έχει με τη Φιλαρμονική, προ της συζητήσεως και της ψηφοφορίας, παραιτήθηκε της θέσεως του ως Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ και αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ.

Μετά το πέρας της συζήτησης, προχώρησε σε ονομαστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχιμουσικού.
Νέος Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», ορίζεται ο κ. Σπυρίδων Ατσοπάρδης.

Ο Σπυρίδων Ατσοπάρδης έχει γεννηθεί το 1967 και είναι επαγγελματίας μουσικός από το 1990. Είναι ιδρυτής της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» και συμμετείχε στην πρώτη εμφάνιση αυτής το 1981. Είναι υιός του επίσης ιδρυτή της Φιλαρμονικής αειμνήστου Χρήστου Ατσοπάρδη επιφανούς μέλους της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Κατέχει με βαθμό «άριστα» τα παρακάτω πτυχία:

Πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, τρομπέτας, ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας, βυζαντινής μουσικής καθώς και δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον αείμνηστο Θεόδωρο Αντωνίου. Ιδρυτής του καλλιτεχνικού συλλόγου «Μέτρον» με πλούσια καλλιτεχνική δράση στην Κέρκυρα, την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Καθηγητής μουσικός στη Μέση Εκπαίδευση στο 6ο Γυμνάσιο Κερκύρας, με πλούσιο έργο στη νεολαία της Κέρκυρας επί τριάντα χρόνια και έχει επίσης διατελέσει Αρχιμουσικός σε τρεις Κερκυραϊκές Φιλαρμονικές (Αυλιωτών, Αγίου Ματθαίου και Κοντοκαλίου). Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα και σεμινάρια συνεχιζόμενης μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθώς και σεμινάρια και προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στον παιδαγωγικό τομέα. Είναι δε συνθέτης μεγάλου αριθμού μουσικών έργων.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και το νέο σχήμα τεχνικής ηγεσίας της Φιλαρμονικής καθώς και το νέο ανανεωμένο διδακτικό προσωπικό.

Κατόπιν, το Δ.Σ, αποφάσισε να υπενθυμίσει στην κοινωνία της Κέρκυρας, ότι αρνείται κατηγορηματικά τις φήμες που στο παρελθόν κυκλοφόρησαν σχετικά με οικονομικές ατασθαλίες. Ανακοινώνει δε ότι η εκλεγμένη ελεγκτική επιτροπή η οποία διενήργησε αυστηρό, λεπτομερή και ενδελεχή έλεγχο επί των οικονομικών, σε πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ, βιβλία οικονομικών στοιχείων, συνοδευτικά παραστατικά, κινήσεις web banking του τραπεζικού λογαριασμού της Φιλαρμονικής, δεν βρήκε καμία απολύτως οικονομική ατασθαλία και παρέδωσε στο Γραμματέα την έκθεση της, η οποία και θα παρουσιαστεί στην τακτική ετήσια γενική συνέλευση του Σωματείου στο τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου το Δ.Σ διοικεί υπεύθυνα τη Φιλαρμονική επιλύει τα προβλήματα και προασπίζεται τα συμφέροντα της Φιλαρμονικής. Σε όλα αυτά το Δ.Σ είναι προσκολλημένο με θρησκευτική ευλάβεια. Δηλώνει δε ότι οι πράξεις του είναι σύμφωνες με το καταστατικό και κατόπιν τεχνικών συμβουλών από το νομικό σύμβουλο της Φιλαρμονικής».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ