Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παρουσιάστηκε το νέο ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Γεωργάτου

”ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΘΕΞΙΣ” Το νέο ποιητικό έργο του ποιητή και συγγραφέα Κωνσταντίνου Γεωργάτου

Στον αύλειο χώρο των εμβληματικών Ανακτόρων στην όμορφη Κέρκυρα, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Κερκυραίου ποιητή και συγγραφέα, «ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΘΕΞΙΣ»

ΤΟ ΝΕΟ βιβλίο του Κερκυραίου λογοτέχνη, Κωνσταντίνου Γεωργάτου, ποίηση και αφήγηση, με τίτλο «Ελλήνων Μέθεξις» (εκδ. «Image»), παρουσιάστηκε την Τετάρτη, 12/8 (20.30) στον αύλειο χώρο των παλαιών Ανακτόρων με μεγάλη επιτυχία.

Η παρουσίαση του βιβλίου “Ελλήνων Μέθεξις” του ποιητή Κωνσταντίνου Γεωργάτου, έλαβε χώρα μέσα σε ένα ευφρόσυνο κλίμα ψυχικής ανάτασης, σε ένα μαγικό ταξίδι στο «φως της Ελληνικής ψυχής» που γέμισε χαρά και υπερηφάνεια όσους είχαν την τύχη να βρεθούν κοντά του.

«ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ», «στον πολύτιμο ουρανό του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής ψυχής και ιστορίας, με οδηγό τα ηλιόλουστα φτερά της ποίησης».

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ της εκδήλωσης (+ απαγγελία αποσπασμάτων) είχε η ηθοποιός, Μαριέττα Σαββανή. Τη μουσική επιμέλεια ο βαρύτονος, Άγγελος Χονδρογιάννης και η συνθέτρια – ποιήτρια, Διαμαντίνα Βραχλιώτη, ενώ ομιλητές ήταν οι Dr. Σοφία Μωραϊτη (καθηγήτρια Δ.Ξ.Γ. Ε.Κ.Π.Α. κ’ Εθνικής Σχολής Δημόσια Διοίκησης + Γ.Γ. της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών) και Dr. Δημήτρης Μεταλληνός (διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου).

• Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του «Συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» (ΣΥ.Π.Α.Π.) και τη στήριξη του Δήμου Κ. Κέρκυρας – Διαποντίων νήσων.

Σε μήνυμά του ο συγγραφέας, ανέφερε…

«Η πολυπόθητη στιγμή να μιλήσουμε για το “Ελληνικό Φως” είναι εδώ. Από τις μελωδικές ανάσες της πάλευκης τέχνης μας, στις θριαμβευτικές ιαχές της αδήριτης ανάγκης μας για “Ελευθερία”. Από της βυζαντινής πορφύρας την λάμψη, στης Σαλαμίνας την κλαγή ενάντια στην τυραννία, θυσία, ουσία κι ανατολή για το μεγαλειώδες κάστρο της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής αξίας. Διότι σε τούτον εδώ τον τόπο, το χώμα μυρίζει θάλασσα…

Η θάλασσα που αγκαλιάζεται από λευκού φωτός σταυρούς και η ανάσα της ευωδιάζει δοξαστική Ποίηση και δυόσμο. Ανάμεσα σε πανάξιους δημιουργούς και φίλους, στον αύλειο χώρο των εμβληματικών Ανακτόρων, στην αγαπημένη μου Κέρκυρα…

Ξεκινάμε το ταξίδι στον τόπο, που κάθε του “άγγιγμα” μυρίζει “πολιτισμό”. Ένα ταξίδι που ξεκινάει από τις ακτές του Ομήρου με προορισμό την Οικουμένη… Διότι αυτό ακριβώς είναι ο Ελληνισμός… Το Φως στην άκρη του κόσμου…»

Ευχόμαστε ολόψυχα, να είναι καλοτάξιδο στις καρδιές του κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ