Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύσκεψη της Π.Ι.Ν. για τρία κρίσιμα θέματα στην Κέρκυρα

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Προχωρούν τα φράγματα ύδρευσης στην Κέρκυρα-

“Ξεθάβεται” η παράκαμψη Μπενιτσών – Λιμάνια σε Οθωνούς και Μαθράκι

Με τρία κρίσιμα θέματα για την Κέρκυρα, η Περιφερειάρχης Ρόδη – Κράτσα Τσαγκαροπούλου προκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Καραγιάννη και υπηρεσιακων παραγόντων.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονταν α) η αντιμετώπιση των αναγκών ύδρευσης και η πορεία των φραγμάτων, β) η παράκαμψη των Μπενιτσών και γ) τα λιμάνια στους Οθωνούς και το Μαθράκι.

Όσον αφορά στα φράγματα έγινε παρουσίαση του σχεδίου και της εξέλιξής του, από τον Γενικό Διευθυντή υδραυλικών, λιμενικών και κτιριακών υποδομών του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Αντώνιο Κοτσώνη. Η παρουσίαση υπήρξε άκρως ενθαρυντική αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου προχωρά απρόσκοπτα η Α φάση του έργου.
Ιδιαιτέρως οι μελέτες της Α1 φάσης που αφορούν τα έργα για τις Εγκαταστάσεις Αποσκλήρυνσης
υπόγειων Νερών (ΕAΝ) Χρυσηίδας ύψους 25εκ ευρώ που θα τροφοδοτούν την Πόλη της Κέρκυρας με 15.000 m3 ημερησίως, είναι έτοιμες, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα δημοπρατηθεί το έργο. Παράλληλα οι μελέτες της Α2 φάσης που αφορούν τις ΕΑΝ Κακότραφου με 10.000 m3 ημερησίως και τις Εγκαταστάσεις Αποσκλήρυνσης Νερών Νεοχωρακίου με 8.000 μ3 ημερησίως που θα τροφοδοτούν την Νότια Κέρκυρα βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν και δημοπρατηθούν μέχρι το τέλος του 2022, έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 24 εκ ευρώ.
Μεγάλη ικανοποίηση δημιούργησε η διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι οι μελέτες των φραγμάτων της Β’ Φάσης του έργου που αφορούν τα φράγματα στο Μελισούδι και του Κυπριανάδες με τα συνοδά τους έργα συνολικού προϋπολογισμού 105 εκ ευρώ καθώς και της Γ΄ Φάσης που αφορά το Φράγμα της Καλαμιώτισσας συνολικού προϋπολογισμού 46 εκ ευρώ είναι ολοκληρωμένες και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης για την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση του έργου.

Όσον αφορά την παράκαμψη των Μπενιτσών, θέμα που είχε εγκαταλειφθει από την προηγουμενη Περιφερειακή Αρχή, ζητήθηκε από την Περιφέρεια ο πλήρης φάκελος από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την συνέχιση του από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως κομβικό έργο του οδικου δικτύου της Κέρκυρας.

Αναλύθηκε, επίσης, το θέμα της κατασκευής σύγχρονων λιμένων τόσο στους Οθωνούς, όσο και στο Μαθράκι και η σπουδαιότητα που έχουν αυτά τα δυο έργα τόσο για τους κατοίκους όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ