Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χαρδαλιάς για κοροναϊό: Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα τα πράγματα θα λάβουν άσχημη τροπή – To 83% των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι εγχώρια

Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα για τον κοροναϊό τα πράγματα μπορεί να λάβει άσχημη τροπή προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι αστήρικτη η φιλολογία για δεκάδες αδήλωτα κρούσματα σε περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας, το οποίο ενισχύθηκε για να αντιμετωπίσει την μάχη με τον κοροναϊό.

«Ενισχύσαμε το σύστημα υγείας, αντιμετωπίσαμε τη μάχη με επιτυχία, με κατάλληλη οργάνωση. Σήμερα προέχει η ευλαβική τήρηση των μέτρων. Πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι κλίνες ΜΕΘ, η επάρκεια σε φαρμακευτική αγωγή, τα εμβόλια όταν θα είναι έτοιμα. Ενισχύσαμε τις δομές υγείας με προσωπικό, από τον Μάρτιο πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών. 1.000 και πλέον μόνιμοι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων. Αρχές Σεπτέμβρη 400 νέες θέσεις, οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ. 1.650 επαγγελματίες νοσηλευτές και 600 νοσηλευτές δημόσιας υγείας» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται διπλός αγώνας, από τις αρχές κάθε χώρας με τον τρόπο που κρίνει κάθε μια για την αντιμετώπιση της πανδημάις και από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την εύρεση θεραπείας. Μέχρι να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Το κάναμε με επιτυχία μέχρι τώρα, να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ας μην βοηθήσουμε άθελά μας τον ιό να εξαπλωθεί. Είναι στο χέρι μας. Ο τρόπος για να κλείσουμε την πόρτα στον ιό είναι ένας, να τηρούμε τα μέτρα για να βγούμε και πάλι νικητές» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων. Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια, όπως είπε. Επεσήμανε, δε, ότι δεν αποκρύπτονται στοιχεία όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. Τα περισσότερα κρούσματα είναι εγχώρια και εμφανίστηκαν εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων και τα φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για την Πάρο και την Αντίπαρο και τα παράπονα για τα μέτρα στην περιοχή, τόνισε: «Δεν κάνουμε διακρίσεις στις περιοχές.» 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ