Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στις προνοιακές δομές

Το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στις προνοιακές δομές επισήμανε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως στο εξής όσοι εργαζόμενοι στους παραπάνω χώρους επιστρέφουν από τις θερινές τους διακοπές θα υποβάλλονται σε έλεγχο, ώστε να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «αμέσως μετά τις διακοπές τους, και πριν την επιστροφή τους στους οίκους ευγηρίας, οι εργαζόμενοι θα τεστάρονται είχαμε συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Σκέρτσο και την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου».

«Οι προνοιακές δομές ανήκουν στο Εργασίας αλλά είναι προτεραιότητα για μας. Έχω μιλήσει για ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους από τον κορονοϊό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «θα έχουμε δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα, στόχος μας είναι να λύνουμε ένα ένα τα προβλήματα στο μετρό του δυνατού και να δίνουμε αντικειμενική εικόνα του τι επικρατεί στον κόσμο» τόνισε.

«Έχουμε πανδημία, δεν έχουμε φτάσει στους 1000 νεκρούς την ημέρα, όπως στη Ισπανία και τη Βρετανία. Είναι προφανές ότι υπάρχει διασπορά μετά το άνοιγμα στην κανονικότητα, στην Ισπανία είχαν πάνω από 3.500 κρούσματα, είχαν αύξηση κρουσμάτων στην Γερμάνια, τη Γάλλια την Ιταλία… Ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο η νόσος». «Και μια ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε είναι πολύτιμη» διευκρίνισε πάντως ο υπουργός Υγείας, αλλά ξεκαθάρισε ότι «είναι φύσει αδύνατον να τεστάρεις όλο τον πληθυσμό καθημερινά».

Εν συνεχεία, ο κ. Κικίλιας καταφέρθηκε εναντίον όσων μιλάνε για απόκρυψη κρουσμάτων, κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων. «Ποιος ο λόγος ένας επιστημονικός οργανισμός να κρύψει ένα – δύο – πέντε – επτά κρούσματα;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

«Με πάνω από 200 κρούσματα σταθερά, και με μετρήσεις που μας ανησυχούν για την επιστροφή των νέων στις διακοπές, δυνάμει υπάρχει κίνδυνος και πρέπει να πάρουμε μέτρα ώστε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι κάτι το οποίο προβληματίζει τους ειδικούς μας». «Βάλτε μάσκα, τηρήστε αποστάσεις» παρότρυνε τους πολίτες, και ειδικά τους νέους.

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca σημείωσε ότι «ο προγραμματισμός είναι να υπάρχουν δόσεις εμβολίου για το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο για τις ευπαθείς ομάδες. Το έχει προαγοράσει η Ευρώπη με 300 εκατ. συν 100 εκατ. δόσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ