Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χωρίς τέλος ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ Οι 53+ «στολίζουν» Πολάκη και πασοκογενείς

Πυρ ομαδόν κατά του Παύλου Πολάκη και των «πασοκογενών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν οι 53+, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τα έργα και τις ημέρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών.

Με τίτλους “Μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;” και “Ας συνεννοηθούμε λοιπόν…δημοσίως”, δύο άρθρα στην ιστοσελίδα commonality.gr της εσωτερικής αντιπολίτευσης των “53+” του ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν … συντροφικά βέλη κατά στελεχών του κόμματος, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, και κατηγορώντας ως ανεύθυνη την κριτική του Παύλου Πολάκη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι “53+” κατά Πολάκη

Οι “53+” κρίνουν ως ανεύθυνη την κριτική του Παύλου Πολάκη κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως προς την απώλεια της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση:

«Παίρνουμε τα επιχειρήματα που διατύπωσε πρόσφατα ο σ. Παύλος Πολάκης ασκώντας κριτική σε συνέντευξη που είχε δώσει ο σ. Τσακαλώτος στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ. Όχι επειδή θέλουμε να προσωποποιήσουμε την απάντησή μας στον σ. Π. Πολάκη, αλλά γιατί θεωρήσαμε πως στη δική του κριτική συνοψίζονται καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα όλες οι άλλες” και συμπληρώνουν: “Η κατηγορία ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών ευθύνεται για το ότι χάθηκε η μεσαία τάξη επειδή δεν φρόντισε να της διανείμει 7 από τα 37 δις του ταμειακού αποθέματος τον Αύγουστο του 2018 είναι ανεύθυνη και δείχνει επιπλέον άγνοια τόσο της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης όσο και του τρόπου λειτουργίας μιας υπερχρεωμένης καπιταλιστικής οικονομίας όπως η ελληνική”.

Στο στόχαστρο οι “πασοκογενείς”

Ακόμη πιο καυστικοί απέναντι στους «πασοκογενείς» συντρόφους τους εμφανίζονται οι «53+» στο άρθρο «Μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;». Ξεκινώντας από τις κυρίες, «οι απειλές για διαγραφές, έμμεσες προς το παρόν, δεν λείπουν. Μάλιστα, η κ. Θ. Τζάκρη, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έφθασε στο σημείο, επικαλούμενη τον Ζαχαριάδη (!) να μιλά, με αφορμή τα εθνικά θέματα, για τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ -που προφανώς πρέπει να διευθετηθούν σύμφωνα με τις παραδοσιακές οργανωτικές μεθόδους του Ανδρέα Παπανδρέου- αλλά και να λιβανίζει αυτό που κάποτε ήταν το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται στο άρθρο.

«…Όσον αφορά όμως τις άλλες δυνάμεις, που εκκινούν από τα αριστερά, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι υπολογίζουν χωρίς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους –υποστήριξε ανερυθρίαστα η κ. Τζάκρη- Η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη είναι πατριωτική δύναμη ευθύνης και πραγματική ασπίδα προστασίας στα εθνικά συμφέροντα και στα συμφέροντα των πολλών και μη προνομιούχων» υπογραμμίζουν οι συντάκτες του και συμπεραίνουν “Επιστροφή λοιπόν στο «ηρωικό» παρελθόν και στο «βυθίσατε το Χώρα»”.

Με τον υπότιτλο, «και Μνήμη Έχουμε», στο ίδιο άρθρο επιχειρείται μια προσωπική αναδρομή στην πολιτική πορεία των Θάνου Μωραϊτη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, ως «δύο μόνο, από τα εκατοντάδες, χαρακτηριστικά παραδείγματα» όσων επιχειρούν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ κατά τους αρθρογράφους. Συγκεκριμένα, «ο Θάνος Μωραΐτης, γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μόνο καλά λόγια, να το πω έτσι ευγενικά, δεν είχε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «Στην κυβέρνηση [του ΣΥΡΙΖΑ] αξίζουν 3 Όσκαρ: Το Όσκαρ της αποτυχίας, το Όσκαρ του τυχοδιωκτισμού και το Όσκαρ του διχασμού». Διαβεβαίωνε, μάλιστα, ότι «με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ» ενώ τον Μάρτιο του 2018 μιλούσε για την «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ». Οι κατηγορίες αυτές δεν τον εμπόδισαν να τοποθετηθεί, στα πλαίσια της «διεύρυνσης», τον Φεβρουάριο του 2019 υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!» θυμούνται οι … «53+».

Συνεχίζοντας την κριτική, «αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που έχουν την πολιτική τους καταγωγή στο ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος ακόμα και σήμερα της ΔΗΜΑΡ, αν και προσερχόμενος από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, ήταν ακόμα χειρότερος χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς του πεζοδρομίου για τον τότε πρωθυπουργό: “Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό, ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό, ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα»”, προσθέτουν.

Παραθέτοντας, παράλληλα και άλλα τσιτάτα του κ. Θεοχαρόπουλου, οι «53+» ανακαλούν στην μνήμη ότι «όχι πολύ αργότερα η ΔΗΜΑΡ, κυβερνητικός εταίρος στο τριτοκομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Θ. Θεοχαρόπουλος ορίσθηκε, στις αρχές Μαΐου του 2019, υπουργός, Μεταφορών, ενώ ακόμα και σήμερα, χωρίς να έχει διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ της οποίας συνεχίζει να είναι πρόεδρος, είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ! (και μετά ειρωνεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών)».

«Στολίζοντας» το βιογραφικό των συντρόφων τους, “θα μπορούσαμε πραγματικά να γράψουμε μια πολυσέλιδη «Μαύρη Βίβλο» με τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς και τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, στον έντυπο αλλά κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο, από τους όψιμούς «θαυμαστές» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ” επισημαίνουν οι συντάκτες, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς για νέα «χτυπήματα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ