Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά

Ξεκάθαρος είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown.

«Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά lockdowns», δήλωσε σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

«Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό πρέπει να τα εφαρμόζουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους εμάς» είπε για να προσθέσει:
«Πραγματικά όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες. Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό, πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους εμάς».

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά είναι πρόωρο θαρρώ να μιλήσουμε για δεύτερο κύμα. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάς υπενθυμίζουν ότι χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή. Είναι η στιγμή που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί» σημείωσε ο υφυπουργός.

«Η χώρα μας εξακολουθεί να έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλες συγκρίσιμες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 693 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 2.831 κρούσματα, και θρηνούμε 22 θανάτους συμπολιτών μας ανά εκατομμύριο κατοίκων όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 100 ανά εκατομμύριο. Προφανώς και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που λόγω των θερινών διακοπών, αλλά και της επιστροφής των φοιτητών στις πόλεις που σπουδάζουν, παρατηρείται έντονη κινητικότητα, ας είμαστε όλοι διπλά προσεκτικοί. Για τις αντοχές του συστήματος ιχνηλάτησης, αυτές αυξάνονται καθημερινά, καθώς βρισκόμαστε σε διαδικασία ενίσχυσής του ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί όχι μόνο στον υφιστάμενο αριθμό των κρουσμάτων, αλλά ακόμα και στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των αλγορίθμων που τρέχουμε καθημερινά», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ