Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καμία ιχνηλάτιση στους Κουραμάδες για covid-19 ενώ υπάρχουν τρία κρούσματα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κουραμάδων και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Πιέρρης. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Και ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό μας μέσα σε μια εβδομάδα έχουν φτάσει τα 3 (τρία ), ο ΕΟΔΔΥ βαράει το χαβά του και υλοποιεί το «πρωτόκολλο» .
Ένα Πρωτόκολλο που λέει ότι ο εντοπισμένος με covid19 πρέπει να πάει μόνος του με το δικό του αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο (αλήθεια φανταστείτε να γινόταν ένα μικροατύχημα σε πόσους άλλους ακόμα θα μετάδιδε τον ιό; ) και να περιμένει περίπου μια ώρα έξω στην Κεντρική Είσοδο μέχρι να τακτοποιηθεί στον κατάλληλο θάλαμο .
Ένα πρωτόκολλο που λέει ότι οι συγγενείς Α’ βαθμού των εντοπισμένων με covid19 πρέπει να πάνε αν θέλουν στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας 150,00 ευρώ να κάνουν το τέστ , γιατί το Δημόσιο δεν έχει την δυνατότητα ( δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο !!! ).
Ένα πρωτόκολλο που λέει ότι η λεγόμενη ιχνηλασία αφήνεται στην «καλή διάθεση» αυτών που προσβλήθηκαν από τον ιό προκειμένου να ειδοποιήσουν όσους ήλθαν σε επαφή και όχι στον ΕΟΔΔΥ και την συγκεκριμένη υπηρεσία .Αλήθεια πότε περιμένουν να κάνουν την ιχνηλασία μετά από μέρες ή μήνα και αφού τα κρούσματα από 3 γίνουν 23 σε ένα μικρό χωριό των 150 κατοίκων;
Και ενώ η αδιαφορία όλων των πολιτικών υπεύθυνων για τη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές των κατοίκων του χωριού μας , έχουν το θράσος να μας υψώνουν το δάχτυλο και να ρίχνουν την ευθύνη σε μας για την εξάπλωση του ιού.
Ποιοί :

Αυτοί που κατάργησαν όλα τα πρωτόκολλα για να κάνουν το περίφημο «άνοιγμα του Τουρισμού» με τους όρους όμως που ήθελαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι του Τουρισμού και των Μεταφορών και όχι με κριτήριο την προστασία της Υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν για αναψυχή την χώρα μας και το νησί μας .
Αυτοί που όπως παραδέχτηκε και ο κ. Χαρδαλιάς δεν ανακοινώνουν τα κρούσματα ανά νησί «για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής» , επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το κριτήριο της Κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας ,αλλά η εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με τον Τουρισμό και τις Μεταφορές .
Όμως ως εδώ

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιλέγει να εναποθέτει στην ατομική ευθύνη την διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιεί μάλιστα τη νεολαία, προκειμένου να μην αναλάβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας .
Απαιτούμε εδώ και τώρα..

– Ιχνηλάτηση στο χωριό μας για τα είδη επιβεβαιωμένα κρούσματα και για όσα προκύψουν.

– Δωρεάν τεστ των συγγενών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθώς και όσων θα προκύψουν από την ιχνηλάτηση .Επίσης δειγματοληπτικά τεστ στο χωριό .
– Άμεση απολύμανση του χωριού , με επανάληψη της εάν χρειαστεί .

– Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις ιατρικού –νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην σημερινή δύσκολη κατάσταση .
Οι κάτοικοι των Κουραμάδων όπως συνολικά ο Ελληνικός λαός με ιδιαίτερη ευθύνη ,υπακούοντας παραδειγματικά στα μέτρα που πάρθηκαν κατά την πρώτη φάση του κορωνοϊού , έδωσαν την ευκαιρία αλλά και το χρόνο στην κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την νέα έξαρση της πανδημίας.
Αντί αυτού η κυβέρνηση επέλεξε να μετακυλήσει τις ευθύνες σ’ εμάς.

Όμως να είναι σίγουροι πως θα ζήσουμε και θα τους απαντήσουμε αγωνιστικά . Δεν θα μας επιβάλλουν τη σιωπή .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ