Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας: Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία στην Τουρκική προκλητικότητα

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελόριζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων», ανέφερε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020» σημείωσε ο κ. Πέτσας και τόνισε: «Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

«Η εποχή των δισταγμών τέλειωσε. Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Δε νοείται λοιπόν – ειδικά Αξιωματική Αντιπολίτευση – να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία» επισήμανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την επικύρωση της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, στη ψηφοφορία, την προσεχή Τετάρτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Πέτσας, είπε : «Στις 18:00 το απόγευμα (τη Δευτέρα), εισάγονται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε. Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι».

Επεκτείνεται ο φράκτης στον Έβρο

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό και πιο συγκεκριμένα στην επέκταση του φράκτη μήκους 12 χιλιομέτρων που βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.

«Η Κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2020 στην Ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, αποφάσισε την επέκταση του υπάρχοντος φράχτη. Η επέκταση θα κατασκευασθεί σε σημεία που υποδείχθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία». Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, «Το έργο κατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα 5 έως 8 μηνών από σήμερα», είπε ο κ. Πέτσας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)