Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία με τις κινήσεις της απομονώνεται διεθνώς

Την άποψη ότι οι αναφορές της Τουρκίας σε διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι προσχηματικές εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε απρόβλεπτο γείτονα την Αγκυρα και τόνισε ότι οι κινήσεις της δεν υπακούουν σε καμία λογική. «Άρα, οι αναφορές για διάλογο στην βάση του διεθνούς δικαίου είναι προσχηματική. Αν ήθελε κάτι τέτοιο, έπρεπε πρώτα να αποσύρει την παράνομη NAVTEX και τα πολεμικά πλοία από την περιοχή», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι με τις κινήσεις της η Τουρκία απομονώνονται διεθνώς και υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη στο ακέραιο για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. «Με την προσπάθεια που κάνε ο Ερντογάν, πέρα από την προσπάθεια να ελκύσει κάποια ακραία ακροατήρια στην Τουρκία, απομονώνεται διαρκώς. Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και διάλογο με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εν μέσω απειλών και εκβιασμών».

Πλακιωτάκης: Ολες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με εισήγηση των ειδικών επιστημόνων

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί κατόπιν εισήγησης των ειδικών επιστημόνων. Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις για την πληρότητα των πλοίων, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε: «Αύξηση της πληρότητας στα πλοία δεν σημαίνει χαλάρωση των μέτρων. Παρατηρήθηκαν κάποια τέτοια φαινόμενα στις αρχές Αυγούστου, αλλά με την μεγάλη προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού, αυτά αντιμετωπίστηκαν», τόνισε, προσθέτοντας ότι χαρακτηριστικό της τήρησης των μέτρων είναι ότι «δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε μέλος πληρώματος πλοίων της ακτοπλοϊας».

Σε ότι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη του Λιμενικού, ο Υπ. Ναυτιλίας είπε ότι έχει αναφερθεί μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ