Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Να μην έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες οι νέοι που επιστρέφουν από διακοπές

Την επιστροφή των αδειούχων από τις διακοπές περιέγραψε ως τη μεγάλη πρόκληση στην εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης του κορονοϊού ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η επόμενη ημέρα καθορίζεται από τις μάσκες, τις αποστάσεις και την αίσθηση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Υπενθύμισε την αύξηση των μονίμων ΜΕΘ έως το τέλος του έτους και είπε πως στη μάχη αυτή θα παραμείνουν υγειονομικοί και προσωπικό με ανανέωση συμβάσεων.

Μίλησε για την επικείμενη μονιμοποίηση των νοσηλευτών, και των επικουρικών και όσων προσελήφθησαν εν μέσω πανδημίας, παραπέμποντας σε εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ενώ είπε πως βρίσκονται υπό επεξεργασία πρωτοβουλίες για περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Είναι περίοδος όπου η πληθυσμιακή ομάδα των 20 έως 40 ετών μετακινείται, επιστρέφει από τις διακοπές και μπορεί να μεταδώσει τον ιό ασυμπτωματικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, είπε τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει συνείδηση ότι δεν μπορεί να ξεχωρίζει η ατομική από την κοινωνική ευθύνη, την αλληλεγγύη που δείχνουμε στους ανθρώπους γύρω μας» υποστήριξε.

Σε ερώτηση για το αν τα περιοριστικά μέτρα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα, απάντησε ότι «μετά από οριζόντιο lockdown μηνών είναι αδύνατο να κρατήσεις κλειδωμένη για πάντα την κοινωνία. Ξεκινάς από συστάσεις και παραινέσεις, εάν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα πας σε επιμέρους μέτρα, όπου αυξάνει η επιδημιολογική καμπύλη». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως αυτό γίνεται σε συναπόφαση με τους επιδημιολόγους.

«Η προστασία της υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο από εκεί και πέρα οφείλουμε να στηρίξουμε την οικονομία», είπε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ